Kuvat rotu- ja ryhmätuomariltamme Liam Moranilta.

Viime kerran kun Virossa marraskuussa käytiin pyörähtämässä, oli reissu täysosuma muiden matkalaisten kuin omien koirien osalta. Joten käytiin sitten 28.1. ottamassa Susannan kanssa revanssi. Matkaamme oltiin luotettu taas muutama ihana vieraileva tähtikin ja niiden ja omien koirien tulokset olivat aika napakymppejä alusta asti. Susannan berninpaimenkoira Peppi edusti yksinään eri ryhmää ollen ROP ja loput olivat kasiryhmässä. Kultaisissa otimme tuplavoiton 28 koiran joukosta, kun sisarukset Dero ja Wanda napsaisivat molemmat itselleen sertit. Derosta tuli sillä sertillä Eestin muotovalio ja Wandan serti jää odottelemaan. Lopulta Dero veti pidemmän korren ja niin ensimmäinen edustus kasin ryhmäkehään oli tullut meidän autostamme. Tämän jälkeen myös kolme muuta valittiin ROPiksi, joten meillä oli ryhmässä niin kultainen, clumberi, englanninspringerspanieli kuin cockerikin. Suomalaisilta junnuhandlereilta saimme kuitenkin ystävällisesti apua kun meiltä itseltämme loppui jo kädet kesken.
                           Ryhmien alkaessa Peppi pääsi kakkosryhmässä hienosti 7 parhaan joukkoon. Kasiryhmässä neljänneksi kuulutettiin labradorinnoutaja, kolmenneksi amerikancockerspanieli, toiseksi clumberinspanieli Brenda ja suureksi ilokseni ryhmävoiton vei Dero! Aivan mieletöntä saada  tuplavoitto jälleen, sama temppu tehtiin Susannan kanssa viime Latvian matkalla. Oli kyllä todella onnistunut reissu, saatiin tuliaisiksikin monta uutta valionarvoa ja sertivoittajaa. :)

 

4.2. Oli taas kultaistennoutajien vuotuisen päänäyttelyn aika. Tällä kertaa se pidettiin Lohjalla, joka oli paikkana meille suotuisa viime syksynä SNJ:n päänäyttelyssäkin. Kultaisia oli tänä vuonna ilmoittautunut 202!
                           Itse olin lähtenyt liikkeelle ehkä vähemmän viisaasti sairaana ja näyttelypäivän jälkeen tulin vielä enemmän sairaaksi, mutta ei kyllä kaduta ollenkaan saatujen tulosten jälkeen.... Meillä oli taas monta koiraa mukana ja kehässä tuli päivän mittaan juostua aika monen koiran hihnan päässä.


"Stunning youn dog. Beautiful, soft expression with kind eyes. Well  constructed front and rear. Deep chest, well sprung ribs. Excellent rear quarters with straight hocks. Real eye-catching movement."

Omista mukana oli kuitenkin vain Dero valioluokassa. Valioihin oli ilmoittautunut 10 kpl hienoja uroksia, ja Riikka&Veeti ja minä Deron kanssa siellä rivin kärkenä. Laatuarvostelussa kaikki saivat erinomaisen ja vähitellen tuomari Gordon Kipps karsi porukkaa neljään. Englantilaiseen tapaan tuli sitten ensiksi Deroa kohti käsi ojentuneena ja hyvä että sain edes kiitosta takelleltua kun tuomari ilmoitti Deron valioiden voittajaksi! Ja varmaan piti suomalaisia aika reiluna porukkana kun vieressä kasvattaja Riikka kiljahteli meidän puolesta. ;) Veeti sijoittui valioiden neljänneksi ja sai myös sa:n.

PU-luokassa tuomari juoksutteli koirat vielä luokittain ympäri ja poimi sitten neljä luokkavoittajaa jatkoon: juniorin, nuorten, avoimen ja valioista Deron. Tällä kertaa sijoitukset lähtivät nelosesta alkaen ja alkoi kyllä enemmän ja enemmän tärisyttämään. Lopulta vain kaksi oli jäljellä ja olisiko siinä vaiheessa vielä viimeiset juoksukierroksetkin tehty, vähän on sumeana viimeiset hetket. Mutta niin siinä sitten meni käymään, että punainen voittoruusuke ojennettiin meille! Niin upealta se kyllä tuntui ettei voi edes kuvailla.

Tuli kyllä vahva déjá vu, vuonna 2008 Dumle voitti samaisen päänäyttelyn! Aika mieletöntä että kaksi koiraani ovat päänäyttelyssä urokset voittaneet, sitä arvostaa kyllä eniten kuin mitään muita näyttelytuloksiamme! :) Vuosi alkoi mahtavasti ja montaakaan näyttelyä ei ole suunnitteilla, mutta tämän alun jälkeen ei kyllä ole enää yhtään mitään odotuksia näyttelyiden osalta.

Loppukilpailuissa sain olla mukana esittämässä niin BIS-kasvattaja kuin BIS-jälkeläisryhmässä. BIS-valinnassa narttujen tuomari Lynn Kipps teki valinnan ja ihana Dime vei voiton. Onnittelut ja kiitokset kaikille upeasta päivästä!