Ja olihan ne myös ohjaajan ensimmäiset spurtit virallisissa agilitykilpailuissa, mutta nyt sekin on ohi eikä ollut yhtään niin kamalaa kuin etukäteen pelkäsin. Pehmeästi saatiin aloittaa kisaura 8.10. Noormarkussa tutussa hallissa ja kahdella radalla käytiin kokeilemassa kisailua.

Tuomarina oli Minna Räsänen ja molemmat radat olivat kyllä kivan oloisia sillä niissä oli haasteellisiakin kohtia. Muuten en paljon radoista muistaisikaan, mutta onneksi on videomateriaalia joista voi tutkia hartaudella omia mokiaan... Tekstin ohessa pari videolta pysäytettyä kuvaa tunnelmaan pääsemiseksi. Rataantutustumisessa löytyi parit kohdat joihin pyrin keskittymään, virheet sitten tulivatkin niistä helpoista kohdista kun ohjaus oli jo puolittaista vaikeista kohdista selviytymisen jälkeen. Kisaomaista treeniä voisi siis jatkossa agilitynkin parissa harrastaa välillä ettei kisoissa tapahtuisi herpaantumisia joko virheiden tai yllättävien onnistumisien jälkeen. Ja kyllä näin videolta näkyi se todellisuus että Dumle kyllä lukee ohjausta niin pilkuntarkasti kuin voi olla, omaan täsmällisyyden ja tarkkuuden parantaminen on kyllä loputon urakka. Ja ohjaajan pitää auttamattomasti opetella olemaan nopeampi niissä vaativammissakin kohdissa... Mutta pieni kisapurema taisi kyllä iskeä, Dumlestakin kun laji on niin hauskaa.

A agilityradalta tuli HYL kun radan loppuvaiheessa Dumle meni väärästä putkensuusta, mutta ennen sitä oli jo kepeiltäkin tullut 5. B hyppyradalla puolessa välissä Dumlelle tuli virhe etäisyyden arvioinnissa ja siitä seurauksena hurjan näköinen riman pudotus, melkoisen kohahduksen aiheutti yleisössäkin ja kuuluttajakin kommentoi asiaa. Siitä johtuen loppu radalla huomasikin sitten Dumlen olevan vähän epävarmempi noudattamaan ohjausta ja kieltojen määrän takia tuli sitten myös tältä radalta HYL.

Mutta paljon positiivista kyllä lukeutui näihin HYL tuloksiin. Mm. keinun suhteen on harpattu valtava askel eteenpäin, yhtäkään ratahenkilöä ei menty moikkaamaan, hyppyradalla kepit sujuivat upeasti ja molemmat sai muutenkin pidettyä menon aikalailla sellaisena mitä treeneissäkin. Ja tuomarikin tuli palkintojenjaon jälkeen antamaan mukavaa palautetta. Ja oli kyllä tuomariakin vähän hätkähdyttänyt se Dumlen loikkakatastrofi, jäätiinpä ainakin mieleen... ;)


Dumle pelasi riman tiputuksen jälkeen hiukan varman päälle ilmavaran kanssa