Jyväskylän näyttelyreissulle lähdin poikkeuksellisesti äitini ja isäni kanssa (taisi iskeä paniikki kun eivät pääsekkään enään ensi vuonna "pakollisesti" mukaan näyttelyihin kun saan ajokortin ;])ja molemmat pojat lähtivät myös reissuun.

Lauantaina kisailin kaljun Dacon kanssa ja tuomarina toimi ranskalainen kultsukasvattaja Bruono Facq (kennel du Bois de la Rayére) ja vanhempia junnuja oli 37. Tehtiin Dacon kanssa melko normaali sujuva suoritus vaikka normaalista poiketen saatiinkin tehdä edestakaisin lisäksi kolmio väärinpäin. Tuomari poimikin meidät 14 parhaan joukkoon jolloin tehtiin mm. T. Tämäkin miellytti tuomaria ja pääsimme 5 parhaan joukkoon. Lopulta sijoituimme 5. joka oli todella mukava saavutus tälläisen tuomarin arvostellessa. :)

1072391.jpg 1072389.jpg 1072388.jpg

Junnujen loputtua Dumle pääsi treenailemaan seuraavaa päivää varten kehään ja pääsikin samalla neljän muun handlerin kokeiltavaksi, jotka kaikki suoriutuivat kakaran esittämisestä oikein hienosti. ;) Yövyimme Jämsän hotellissa (mitäs olimme niin myöhään hotellia etsimässä) mukavassa huoneessa, mitä nyt vastaanotossa oli Dumlea hämmästyttänyt pelikatto jolle piti haukahdella ja tuijotella niskat solmussa. :D Ulkona oli myös hauska aidonnäköinen suuuuri puinen hirvi jonka jaloissa oli kiva seikkailla ja hotellin ympäristössä oli muutenkin pojille vaikka minkälaista ihmeteltävää. Yökin nukuttiin hyvin ja Dumlekin löysi puoliksi ranskalaiselle arvolleen sopivan nukkumapaikan tyynyjen ja peittojen keskeltä, se kun ei kotona ole sallittua.
-----------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina oltiin ruhtiinaalliset 20 min ennen rotukehän alkua alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, no hyvin kuitenkin kaikki ehdittiin tekemään ja odotteluaikaakin jäi vaikka kuinka. Dumlen luokasta oli yksi pois joten urospentuja oli 6. Dudu esiintyi taas tottumuksella ja sijoittuikin sitten luokkansa 1. saaden kp:n. Tuomari Eeva Rautala totesi sitten siinä sijoitukset tehtyään että etuosahan saisi olla parempi (onhan se pentu) mutta eihän se nyt kokonaan täydellinen vielä voisikaan olla. ;) Ja kertoi että piti kovasti Dumlen esiintymisestä nuoresta iästä huolimatta. Dumlen sisko Maija oli nartuissa 2. kp:n kera.

"Erittäin hyvän tyyppinen ja kokoinen urospentu. Kaunis ilmeinen pää, jonka tulee vielä kehittyä. Kaula voisi olla hieman pitempi. Hyvä selkä. Ikäisekseen normaali luusto. Hyvät takakulmaukset. Edestä voisi olla hieman paremmat. Esiintyy ja liikkuu ryhdikkäästi. Hyvä luonne."

1072402.jpg1072403.jpg1072449.jpg

Riikan kanssa oltiin vastakkain roppikehässä (Riikka toimi handlerina narttupennulle) ja Dumle sai ROP-ruusukkeen (6. sellainen...). Näin ollen Dumle aloitti isoissakin pennuissa kisatessa heti rop-pentuna.

1072405.jpg
Greenhill's Zenith ja Goldfellow Aquasonic

Junior handlerissa osakilpailun tuomaroi Mikael Nilsson Norjasta ja vanhempia junnuja oli 46. Kilpailin lopulta ihastuttavan jenkkityttö Olivian (FIN EST CH Marvellous Sweet Heart) kanssa jonka näin ensimmäistä kertaa. Häntä heilui taukoamatta ja vauhtia riitti vaikka muille jaettavaksi, harmi vaan matot olivat turhan liukkaat (pöydällekkin sitä oltiin laitettu...) tälle vilkkaalle tytölle ja tassut lipsuivat jatkuvasti. Tuomari kuitenkin selvästi arvosti hankalammankin koiran saamista esiintymään (edes niiksi muutamiksi sekunneiksi. ;]) ja suureksi iloksemme meidät poimittiin 15 parhaan handlerin joukkoon! Tuomari pähkäili pitkään ottaako meitä jatkoon vai ei mutta päätyi kuitenkin jättämään meidän osalta kisan tähän. Ehkä parempi vaan sillä Olivian lipsuvilla jaloilla ei olisi taidettu tehdä kunnialla jatkossa teetettyjä kuvioita matottomallakin alueella joten tyytyväisiä ollaan tähänkin suoritukseemme. ;) Kiitos paljon Heli että sain tämän ihanan tyttösen kanssa kisata ja Merjalle tietenkin myös kiitokset!

1072394.jpg1072397.jpg1072393.jpg
1072401.jpg1072392.jpg
vasen kuva ©Krista M.

Kultsukehää tuli seurailtua vain vähäsen josta mainittavimpia tuloksia Wilman VSP, Waldon ROP ja Nemon (Dumlen velipuoli) PU-3, ROP-juniori ja lopulta hienosti BIS-2 juniori!! :)

Myös muita koiria tuli kokeiltua ja mainittavin on Dumlen ihanan Maija siskon esittäminen ja sisarukset ovatkin kuin kaksoset, kaikinpuolin.

1072410.jpg1072413.jpg
Sisko ja sen veli, samaa näköä? ;] ©Heli K-L


Kiitos taas kaikille mukavasta näyttelyviikonlopusta! :))