Lauantaina käväistiin Turussa Alfa-centerissä kisailemassa tokossa. Susannan yllyttämänä myös Daco lähti kisailuihin mukaan, ja voin kyllä sanoa että enemmän minua jännitti Dacon puolesta, se kun on tuollainen juonikas epeli joten ikinä ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan...
Tuomarina kokeessa toimi Ilkka Stén ja avoimessa kisasi 13 koirakkoa, Dumle ensimmäisenä ja Daco toisiksi viimeisenä. Joten suureksi helpotukseksi nuo olivat eri paikallamakuissa, Dumle kun ei välttämättä olisi ymmärrätänyt olla menemättä lohduttamaan kitisevää Dacoa. Molemmat pojat onneksi pysyivät koko ajan makuulla, Daco enemmän tai vähemmän kitisten mutta pysyi kuitenkin! Siinä jo tarpeeksi saavutusta päivälle.
Dumlella oli paljon vähemmän sähläystä mukana (ihan positiivista) vaikka oltiinkin numero ykkösinä, pidempi ajomatka ja vieraampi paikka vaikuttivat selvästi toisin kuin kotihallissa kilpaillessa.

Dumlen pisteet:

Paikallamakuu 10
Seuraaminen - erittäin tiivistä, viimeisellä suoralla yleisöä kohti tullessa kontakti vähän katkeili
Liikkeestä maahan 10
Luoksetulo 7 - varmistelin pysäyksen kaksoiskäskyllä
Liikkeestä seiso 10
Nouto 9 - ottaessani kapulan nousi seisomaan ja sitten takaisin istumaan omatoimisesti, näköjään ottanut tavaksi kokeissa tehdä näin...
Kauko-ohjaus 9 - tuomarin sanoin meni maahan kuin laiska lehmä, mutta pomppasi aina nopeasti istumaan
Hyppy 8 - este kolisi kun jäi niin lähelle istumaan
Kokonaisvaikutus 10
yht. 181p. KP 3.sij
-> Turun seudun kultaiset ry:n tokomestari 2009

Dumlesta tuli parhaimmat pisteet saavuttaneena kultaisena Tsk:n tokomestari, sillä Duudelssonin toinen omistaja Riikka kuuluu yhdistukseen. Hieno iso kiertopalkinto pokaali ja ruusuke saatiin sitten seuraavana päivänä sillä lähdimme Turusta heti avoimenluokan jälkeen emmekä odottaneen alokasluokan loppumista.


Daco oli kisassa aika dacomainen. Osan liikkeistä teki hyvin ja joissakin päätti taas pelleillä vaikka hyvin tiesi mitä olisi pitänyt tehdä. Ja ehkä pienoinen vaikutus oli sillä että Susanna ja Daco ovat viimeksi tasan vuosi sitten tokoilleet samaisessa paikassa, sen jälkeen nolla harjoituskertaa... tulomatkalla sitten vaan autossa kertailtiin millainen tietty äänenpaino (tässä liikkeessä sun pitää painottaa ekaa kirjainta, ei sillai vaan vähän iloisemmin ja sit tässä vähän kiukkusemmin ja ja ja....) ja elekieli pitää olla missäkin (pysäytysmerkki on sellanen et heität mukamas palloa mut älä liian aidosti ja....), muilla tielläliikkujilla taisi olla hauskaa seurata meidän harjoittelua. Ja ei ihme tuon monimutkaisen tarkkaakin tarkemman opastuksen jälkeen Susannalla vähän käskysanat olivat välillä vääriä, onneksi Daco fiksuna ymmärsi olla liikaa välittämättä tuollaisista pikkuseikoista kun osaa loppujen lopuksi oikeastaan kaikki liikkeet tehdä vaikka millä käskyillä, vaikka itse olin repiä hiukseni päästä kauhusta sekaisena siellä nurkana takana piilotellessani ja välillä ihan seinään litistyneenä ettei Daco vaan vahingossakaan huomaisi minua.
Daco sai muuten tasaista pisteriviä, harmittavasti pari nollaa tiputti pistemäärän riittämään vain kolmostulokseen. Daco kun päätti tehdä täydellisen liikkeestä seisomisen jo maahanmenossa ja hypyssä silmät sädehtien päätti totella vasta kolmatta käskyä ja senkin jälkeen suorittaa liikkeen hyvin erikoislaatuisesti. Mutta raikuvat taputukset onnistui saamaan noudossa, sillä päätti viihdyttää yleisöä tuttuun tapaansa. Haki kapulan pikapikaa, kääntyi jo melkein puolessa välissä ympäri ja peruutti hienosti Susannan sivulle kapulaa koko ajan pitäen ja liikkeen loppuun asti vieden omalla tyylillään. Tästä omaleimaisesta suorituksesta täysi 10 ja papukaijamerkki

----------------------------------------------------------------------------------------


Kaksipäiseksi hirviöksi sulautunut pari ja BIS-kasvattajaryhmä

Sunnuntaina lähdin jälleen molempien poikien kanssa liikkeelle, tällä kertaa Ulvilasta kyytiin otettiin Riikka ja Wenla sekä matkanvarrelta vielä Elma. Susanna joutui menemään töihin mutta onneksi näyttelyyn tuli myös Alina joka sai sitten Dacon kanssa mennä kehään. Näyttelyyn oli ilmoitettu yli 80 kultaista ja urokset tuomaroi Helena Nyberg ja nartut Susanne Björkman.

Elma aloitti päivän hienosti ollen BIS-2 pentu. Daco ja Dumle pyörähtelivät molemmat serti/valioluokassa ja esiintyivät hienosti. Dacon tuloksena 5.KP ja Dumle 3.KP. Wenla puolestaan oli serti/valioluokan 2.KP ja PN-2. Pojat pääsivät kanssani myös parikilpailuun esiintyen tottuneesti yhdessä, tuomarit kovaan ääneen ihastelivatkin meidän kohdallamme kun nuo pitivät molemmat suloisesti päätään käsivarrellani niitä seisottaessani. Pääsin myös vaihtojakussa esittämään Santtua kennel Joystep'sin kasvattajaryhmässä joka oli hienosti BIS-kasvattaja.

Kiitos taas kaikille mukavasta viikonlopusta!