Oriveden näyttelystä kotiuduttuamme lähdimme kohti Vehmaata. Molemmat pojat pääsivät mukaan toisin kuin aluksi piti. Me majoittauduimme samassa huoneessa Riikan ja Wilman&Windyn kanssa ja samoissa tiloissa pyöri koko leirin ajan ainakin kahdeksan koiraa. Dumle ja Daco tulivat hyvin toimeen kaikkien kanssa ja Dumle löysi mukavan  leikkikaverin etenkin Lindasta (Karvin Dazzling Copy). Merjan amerikancockerspanielit Tiffany ja vieraileva tähti Carlsson sopivat myös hyvin joukkoon, Tiffany etenkin oli Dacon mieleen. Pitäisiköhän sille ostaa oma jenkki kotiin. ;D

Dumle yllätti erittäin positiivisesti ja oli täysin sisäsiisti koko leirin ajan vaikka välillä joutui olemaan useammankin tunnin sisällä! Mukava yllätys sillä ikää tuli täyteen leirin lopussa vasta 15 viikkoa. Dumlea ei muutenkaan leirillä olo mitenkään kummastuttanut vaan oli reipas koko ajan. Taisi myös aika monen ihmisen taas valloittaa kun samat ihmiset koko leirin ajan tulivat aina vaan uudestaan poikaa silittelemään ja ihastelemaan. :) Pikku hurmuripoika.

753908.jpg753910.jpg

Ennen tiistain junnukisaa kävin seuraamassa Riikan kanssa aamupäivän taippariryhmän ja hoidimme samalla ruokahuollon. Ensi kertaa pääsin taipumuskoetta seuraamaan ja opein paljon kaikkea uutta, mukaan saatiin myös muutama varis Dumlelle.

Lapsi & koira sekä Junnukisa pidettiin iltaohjelmana. Lapsia oli 2, nuoremmissa kisasi 5 ja vanhemmissa 7 handleria. Tuomarina toimi Merja Koskela joka on itse erittäin taitava handleri. Daco oli ennen kisaa melko sekavalla mielentilalla ja voivottelin jo kaikille miten kisasta tulee täysi fiasko meidän osalta... meidän onneksemme (mutta ei oikein muiden) alkoi sataa kisan aikana, sekös Dacoa piristi ja poika alkoi loistaa normaaliin tapaansa.

Yksittäisarvostelussa teimme kolmion ja edestakaisin jotka sujuivat hyvin. Vapaanakin Daco seisoi hyvin, asetellen seisottaminen oli välillä tuskan takana kun maa oli hieman epätasaista ja näin oli hankalaa saada koira näyttämään hyvältä. Loppujen lopuksi sijoituimme vanhempien ikäsarjan voittajiksi, joten näin ollen jatkoimme kisaamme päivän parhaassa. Vastaamme saimme ystäväni Alinan ja Fina-kultsun. Vaihdatimme koiria ja jännittäen odotin mitä Daco tällä kertaa keksisi toisen handlerin päänmenoksi, se kun on ollut erittäin hankala vaihtokoirana viime kisojen aikana... Meillä sujui Finan kanssa melko hyvin, hieman jo väsymys tuntui painavan mutta kunnialla saimme tehtyä T:n ja muut vaadittavat koukerot. Samoin hienosti meni Alinalla Daconkin kanssa, hiukan vilkuili aina minua mutta osasi pitää suunsa supussa tällä kertaa. Hetkeksi saimme omat koiramme takaisin kunnes tuomari kiikutti kehän ulkopuolisen vaihtokoiran: amerikancockerspanieli Tiffanyn (Int, Swe, Fin, Est CH, Est W-02, EUVW-06 Marvellous Miss Am'Erica). Tiffany oli aivan ihana esitettävä, hieman Merjan perään mutta kun vain lihapullaa vilautti niin mummo lähti heti matkaan mukaan. Pöydällä seisottamisessa ei ollut ongelmia, kuten ei myöskään maassa. Liikkeelle lähtö oli hieman takeltelevaa mutta sitten mentiinkin jo lopulta vauhdilla. Merja sitä sitten sanoikin että voisi kumman tahansa laittaa handleriksi näyttelyyn jossa on tälläinen ilma, sillä yleensä Tiffany ei märällä liiku mihinkään. :D

Muutama kierros juostiin ympäri kunnes tuomari ojensi ruusukkeet, me nappasimme jälleen sen punaisen! Kunniakierrokset vielä juostiin liukastellen vettä valuvina ja ruusukkeet kädessä heiluen. Uusimme siis viime vuotisen leirimestaruuden joka jääkin sitten viimeisekseni, ensi vuonna kun pitää jäädä junnukisoista eläkkeelle. Paljon kiitoksia tuomarille mukavasta kisasta ja suorituksemme arvostamisesta. :)

Palkinnoksi saimme kaksi hienoa isoa ruusuketta, pokaalin, pinssin, pyyhkeen, julisteen ja koiranruokarasian.

753901.jpg 753902.jpg 753905.jpg

Keskiviikkona oli vuorossa leirinäyttely, Summer Golden Show. Daco otti osaa Mid Limit luokkaan (Sa/ERI näyttelystä mutta ei SERTiä). Daco esiintyi hienosti ja tuomarikin arvosti tätä. Kun sijoitti meidät luokkamme toisiksi neljästä koirasta, niin kehui suullisesti vielä Dacon hienoa kokonaisuutta joka kuitenkin kaipaa vielä lisää massaa ja lisäsi sitten lopuksi, että koira esitettiin kuin unelma! Mukava oli kuulla tälläistä palautetta, että kiitos vain tulkkaajille joiden ansiosta uskoin että ymmärsin tuomarin puheet aivan oikein. (((; Tuomarina oli Kerstin Eklund (kennel Silkventure) Ruotsista.

(arvostelu tulossa)

Auttelin myös taas muutenkin ja pn-kehässä kävin pyörähtämässä Sofian (Finngreen Look Twice) kanssa joka oli suuren Mid limit luokan 2. kp:n kera. Alku luuloista huolimatta Sofia esiintyi upeasti ja mikä parasta: Vauhdilla! Sofia kun on yleensä vähän laiska liikkumaan mutta nyt sitten juostiin senkin edestä. Sijoitusta ei kuitenkaan tänään Sofialle tullut.

Dumle oli seuraamassa näyttelyä ja pääsikin esittelemään itseään kehän ulkopuolella sukulaistensa omistajille/kasvattajille sekä muille kiinnostuneille. Valosen Tiina myös otti Dumlesta upeita pää-, seisotus- ja liikekuvia joita laitan myöhemmin esille. Oli kyllä meidän asiantunteva "kuvausryhmä" aivan puulla päähän lyöty kun Dumle seisoi pitkän aikaa hienosti poseeraten niin että minä olin edessä namia heiluttelemassa ja Riikka piti kiinni hännästä. Kuulemma helpoin kuvattava koira tähän mennessä, eihän me joo koskaan mitään olla treenattu. :D

753426.jpg 753425.jpg 753423.jpg

Torstaina oli vuorossa möllitoko johon uhkarohkeasti ilmoitin yhdestä päähänpistosta molemmat pojat. Dumlen möllimölli luokkaan ja Dacon avoimeen. Möllimölleissä oli kaikenikäisiä koiria, Dumle oli luokan nuorin.

Aluksi oli luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Luoksepäästävyydessä Dudu istui aluksi kiltisti vieressäni mutta lopulta hivuttautui tuomari Markku Santamäen jalkoihin nauttimaan rapsutuksista. Paikallamakuussa Dumle meni hieman hitaasti maahan mutta pysyi siellä hienosti koko ajan rauhallisesti. Aikaa en osaa tarkkaa sanoa mutta hieman pitempi se oli kuin muilla sillä joillakin kesti hetken aikaa edes saada koira maahan... Molemmista liikkeistä 10.

Meidän numeromme oli 7. joten saimme hetken aikaa odotella, Dumle vaipui melko syvään uneen hetken "leikittyään puutarhuria" ja olikin melkoinen herättely ennen omaa vuoroamme. Dumle kuitenkin havahtui astuttuamme kehänauhojen sisäpuolelle, selvästikin perittyä kisakoiran verta ;] ja pääsimme aloittamaan ensimmäisen liikkeen. Seuraaminen sujui aivan mahtavasti, yleisöstä kuuluikin kovia OOO huokauksia kun pikkumies tapitti koko seuraamisen tarkasti silmiini ja teki ripeitä suoria sivulletuloja. Tästä napsahti 10.

Sitten oli liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Näissäkään ei mitään ongelmia, sivulletulot hienoja ja seuraaminen sitä parasta laatua. Maahanmenon varmistin käsimerkin kanssa vaikka ilman käsimerkkiä se on jo kauan onnistunut. 10 näistäkin.

Liikkeestä istuminen ja hyppy poikkesivatkin Dumlen kymppirivistä ja sekin aivan omaa syytäni. Liikkeessä istumisessa ajatukseni harhailivat ja tein sen kuin Dacon kanssa... tätä se dementia teettää. Jouduinkin antamaan kaksoiskäskyn kun sanoin käskyn liian huolimattomasti eikä Dumle kunnolla istahtanut vaan pomppasi matkaani mukaan. Hypyssä en tajunnut että Dumle ei ole kuin yhden laudan korkuista mennyt ja nyt lautoja oli tuplaten. Hyppäsi kuitenkin yli mutta takajalat kopsahtivat esteeseen. Sivulle tuli kuitenki nopeasti mutta 8 tuli kuitenkin kummastakin liikkeestä.

Kokonaisvaikutuksesta saimme upeasti täyden 10. Tuomari oli aivan häkeltynyt Dumlen vahvasta, iloisesta katsekontaktista joka piti katkeamattomana koko kisan ajan. Kuulemma kateellinen, ottaisi milloin vain tuollaisen tapittajan. ;] Mutta kuitenkaan liian vakavasti ei hommia tehty vaan pentu osasi pelkästään vähän enemmän kuin yleensä. Ylpeä olo tuli kyllä tämän 15-viikkoisen poitsun kanssa, tästä on mukava jatkaa eteenpäin.

Itse en kisan aikana numeroita katsellut, muuten olisi alkanut ajatus harhailemaan joten ihmettelin suuresti kun kaikki jo meitä voittajiksi julistivat. Hetki meni kunnes tulokset saatiin laskettua ja sijoja alettiin jakaa. Kun kaksi parasta oli vielä jakamatta niin tuomari alkoi pitää leikkimielistä äänestystä siitä että kumpi laitetaan voittamaan, vanhempi vai nuorempi koira jotka olivat saaneet saman pistemäärän. Nuorempi äänestettiin melko ylivoimaisesti voittajaksi ja niin minun & Dumlen nimi mainittiin. :D Dumle sai ensimmäisen hienon pokaalinsa ja ruusukkeen, damin, magneetteja ja ison ruokasäkin. Möllitokon lopuksi Dumle sai vielä erikoispalkinnon: "Möllitokon iloisin ja tottelevaisin noutaja", hienon jättipyyhkeen tuolla tekstillä.
       
753427.jpg

Daco pääsi pitkän odottelun jälkeen kehään ja onneksi pursui energiaa. Oli nukkunut koko aamun hievahtamatta huoneessa pitkällään, taisi tietää että pitää olla energisellä tuulella. ;] Paikallamakuu oli meidän huonoksi onneksemme rantaan päin, ohjaajat kävelivät piiloon auton taakse laiturin viereen. Daco ei voinut ollenkaan ymmärtää mikä ihme juttu tämä on, että kehtaanko minä nyt ilman Dacoa uimaan mennä vai mitä ihmettä, ja haukkuikin siitä johtuen komeasti koko ajan... no positiivista kyllä että pysyi paikallaan. Pyöreä nollahan sieltä tuli, no täytyi kai se eka nollakin joskus paikallamakuusta saada. :D

(loppu tulossa kunhan löydän paperin)

Illalla oli vielä kiihdytyskisassa jossa Dumle nauratti ihmisiä kovilla pyrkymyksillään juosta täysillä luokseni. Myöskin Daco pinkoi kovaa luokassaan mutta tänään ei kummankaan vauhti riittänyt sijoille asti.

  753434.jpg753432.jpg

Leirillä treenailimme poikien kanssa pääasiassa agilityä, tokoa ja junnuja. Myös junnukouluttajana pääsin toimimaan itse viimeisenä päivänä, Minnalla vähän taka-ajatuksia ensi leirin suhteen. ;] Vapaa-ajalla tuli pyöräiltyä myös mm. läheiseen Vilumarkettiin ja vaikka mitä. Iltaohjelmien aikaan tuli voitettua arpajaisistakin vähän kotiin viemistä ja salaperäinen "Maot" joukkue meni ja voitti ylivoimaisesti tietokilpailun. Jotenkin tuntuu että mun älynväläyksiä pilkataan kun joukkueen nimeksikin se meni, mut me tehtiin se ja voitettiin. ;D Saatiin aamulla sitten valita lippikset tarvikemyynnistä palkinnoksi.

Kiitos hauskasta seurasta etenkin Taijalle, Elinalle & Patelle, Alinalle & Finalle sekä Riikalle ja Merjalle sekä niille lukuisille meidän kerrostalon solussa vilistäneille ja sänkyjä vallanneille koirille. ;] Leiriltä tarttui mukaan niin palkintojen, rusketuksen, kokemusten ja oppien lisäksi myös kummallinen murre josta käytiinkin melko mielenkiintoisia väittelyitä pitkin leiriä... Ensi vuonna taas uudestaan!

753906.jpg753907.jpg