Nyt saa taas tehdä aika monen tapahtuman tiivistyksen samaan pakettiin.

Toukokuun puolessa välissä käytiin Helsinkin palveluskoiraerkkarissa hakemassa Deron kanssa punainen nauha. Mun nallukka naamaisella hurmuripojalla olisi saanut olla mm. lempeämpi ilme. ;) Sunnuntaina suunnitelmista poiketen menin käymään vielä Raumankin näyttelyssä handlaamassa parit koirat, ja aikalailla yhtä hyytävän kylmä oli kyllä kuten lauantainakin. Oli kyllä sellainen vaatekerros päällä kehässä ettei toista samanlaista kertaa mieleen heti muistu.

21. päivä ajeltiin Dumlen ja Deron kanssa Punkalaitumelle Golden Ring ry:n Superviikonloppuun, johon olimme valinneet lajiksemme agilityn. Agilitya pidettiin vain lauantaina, mutta emme kuitenkaan jaksaneet jäädä sunnuntaiksi jotain toista lajia treenaamaan vaan lähdettiin päivän päätteeksi takaisin kotiin. Ryhmässämme oli vain kaksi koirakkoa lisäksemme joten saimme kyllä tehokkaan päivän huippuhyvän kouluttajamme, Heini Stenbergin parissa. Tunnit kuluivat kyllä hurjan nopeasti vaikka alkuun tuntimäärä isolta näin pienelle porukalle vaikuttikin, oltaisiin voitu vielä lisääkin aikaa käyttää.
                      Paljon saatiin kyllä ideoita treenaamiseen ja hyödyllisiä vinkkejä. Treenien yhteydessä kirjoittelin jo muistiinpanoja ylös ratapiirrokseen ja kotona sitten vielä tarkemmin kirjoittelin ylös koulutuksesta heränneitä ajatuksia. Etenkin meidän pitkän treenitauon jälkeen oli kyllä hyvä startti tälläiseen koulutukseen osallistuminen.

Agilitya tosiaan alettiin Dumlen kanssa taas toukokuussa treenaamaan viikottain ohjatuissa treeneissä. Hiukan ymmärrettävää alkukankeutta molemmilla parin vuoden tauon jälkeen, mutta viimeksi kouluttaja totesi meidän kehittyneen huimasti jo muutamassa viikossa. Silloin kyllä itsekin tajusi että on kyllä muutosta tapahtunut, yhteistyö hioutuu kyllä kokoajan paremmaksi ja radalla meno sulavammaksi. Ohjaajaherkemmäksi tuo on kyllä tullut kuin viimeksi aktiivisemmin treenatessamme, joudun siis itse olemaan entistä tarkempi pienienkin kehoneleitteni kanssa. Mutta se siinä ehkä niin kiehtovaa onkin miten pienetkin eleet vaikuttavat lopputulokseen. Myös Dero on päässyt tutustumaan agilitynmaailmaan alkeiskurssilla eikä se ole siellä ollenkaan niin "kala kuivalla maalla" kuin voisi helposti kuvitella. ;)
 

 


27.5. Hypättiin Susannan ja viiden koiran kanssa Parkanon shelliltä bussimatkan kyytiin kohteenamme Viipurin KR näyttely. Järjestetyyn bussimatkaan osallistuminen oli oman koiran kanssa ensimmäinen sekä kyseisen järjestäjän matkalla olin myöskin ekaa kertaa. Noustiin bussin kyytiin ekojen joukossa kun reitin loppupäästä tuli vasta suurin osa, niin saatiin hieno iso häkkitila (väliseinä otettiin kahden häkin välistä pois) kaikille koirille ja itse penkit siitä vierestä. Yllättävän nopeasti kului aika rajalle asti, jossa aika sitten puolestaan tuntui pysähtyvän Venäjän tullissa... Kyllä sieltäkin läpi sitten jossain vaiheessa päästiin ja pitkä matka ei sitten enää näyttelypaikalle ollutkaan. Koko näyttelyn puitteet olivat hyvin pienessä mittakaavassa kun yhteen kuvaankin mahtuivat kaikki näyttelyn+lukuisien erkkareiden neljä kehää helposti.
 


Aikataulujen mukaan kaikki mukanamme olleet rodut olisi pitänyt pyöriä kehässä täsmälleen samaan aikaan, onneksi kuitenkin yksi kehä heitti yli tunnilla kun ei kolmeen jakautuminen olisi meiltä kahdelta ehkä ihan onnistunut. Onnistuin ehkä hiukan aiheuttamaan harmaita hiuksia kultsukehän pyörittävälle kehäsihteerille kun en ollut aina sekunnilleen (tai ennakoida olisi pikemminkin pitänyt) juuri siellä missä piti kun ei tuo venäjä ihan taivu, onneksi tuomari sentään ymmärsi ulkomaalaista. Dero voitti avoimenluokan erinomaisella joten sai SERTin, ja saman teki heti Veetikin perään käyttöluokassa. PU-kehässä Dero valittiin ensimmäiseksi kun vain voittaja tuolla maassa valitaan. ROPin vei tällä kertaa venäläinen narttu, mutta parit ropit saatiin sitten berninpaimenkoiralle ja pk kääpiömäyräkoiralle.
                               Kaiken kaikkiaan reissu sujui hyvin, joten hyvin voidaan joskus suunnitella uudestaankin suunnata Venäjälle näyttelyyn.


 
Mukana olleet SERT koiramme.