Ja jälleen suuntasimme näyttelyyn, tällä kertaa isä sai lähteä mukaan ja samoin molemmat koirat. Lähdimme matkaan jo ennen kuutta ja lunta tuli ihan kunnon myräkkänä. Ihan aikataulun mukaan kuitenkin perille päästiin huolimatta huonosta kelistä. Tuomarina tänään kasiryhmän koirilla oli Merja Ylhäinen ja 12 kultsupentua aloittivat kehässä ensimmäisinä. Dumle oli taas oikein iloisella tuulella ja esiintyi jälleen kuin unelma koko päivän ajan. Dumle sijoittui luokassaan neljästä pennusta ensimmäiseksi saaden ainoana KP:n. Pian Dumle pääsi kisaamaan vanhemmat pennut voittanutta urosta vastaan ollen PUP-1! Tuomari totesi tässä vaiheessa että on kyllä upea pentu joka vielä osaa esiintyä niiiin hienosti. ;)) Hetken odoteltiin ja rauhoituttiin, Dudu kun olisi varmaan vaikka seissyt päällään että olisi päässyt jo äkkiä takaisin kehään huomion keskipisteeksi. ;D Ja niin sitten Dumle meni ja voitti rotunsa eli korkkasi tyylillä viidennen ROP voiton , ei huono. Palkintona tästä kaksi ruusuketta, kiva pokaali ja näytepussi.

Mieltä lämmittävä arvostelu: "Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteet ja luusto. Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä rintakehä. Kaunis turkki. Erittäin hyvin kehittynyt. Upeasti liikkuva uros. Erittäin lupaava."

1036213.jpg1036261.jpg


Muutama tunti saatiin odotella junnukehän alkamista, ja sillä välin Ylhäisen arvosteltavana kävi myös Dumlen yksi parhaista kavereista kehässä. Eng.springerspanieli Venus olikin myös hienosti ROP-pentu, joten kaverukset molemmat pääsisivät myöhemmin ryhmäkehään pyörähtämään. Junior handlerissa Kirsti Smithin tuomaroitavana kävin Daco kanssa, joka oli vähän päästään pyörällä iki-ihastuksensa dandiedinmontinterrieri Toven läsnäolosta joka oli ystäväni Jutan junnukoirana. Taisin kuitenkin tehdä tarpeeksi vakuuttavan suorituksen haastavalla tuulella olleen koiran kanssa, sekä huomasin tuomarin kokeilemat kompajutut ja tuomari otti meidät kolmen ehdottomasti parhaan joukkoon. Kahden muun sijoitukselle pääsijän ratkaisemiseen hän joutui vielä teettämään lisää kuvioita. Lopulta sijoituimme mukavasti 3. sijalle ja Jutta & Tove olivat 4. Saimme palkintoina pokaalin, ruusukkeen, koirakirjan ja säilytysrasian.

1036171.jpg1036223.jpg
Junior handlerissa 3. Dacon kanssa

Ryhmäkehää saatiin taas odotella parisen tuntia kun kasi oli vielä keskivaiheilla. Odotellessa saatiinkin rauhassa lisää juoruta ja kuvailla voitokkaita koiriamme. Ryhmäkehiin Dumle pisti jonkun superhyperturbo vaihteen päälle ja hyvä etten itse jaloissani seonnut kun pikkumies paineli huimaa vauhtia taputusten siivittämänä. Tuomari poimi viisi jatkoon, Dumlen ja Venuksen mukaan lukien, ja tässä vaiheessa alkoi jo vähän hymyilyttää. Olin niin kovasti jo ennen kehää vitsillä julistanut että ryhmästä haetaan sitten kaksoisvoitto eikä tyydytä mihinkään muuhun. No hetken päästä sitten huomattiinkin seisottavamme Riikan kanssa enään kaksistaan koiria kun 3 ja 4 sija oli jo jaettu. Tuomari sitten tuli ojentamaan meille punaisen ruusukkeen hymyillen todeten että upeahan se on. ;) Näin Dumle otti kuin otti toisen ryhmävoittonsa 5-7kk luokassa kisatessaan! Ryhmävoitosta saatiin iso pokaali, nätti ruusuke ja 8kg ruokasäkin. BIS-kehää saatiin hetki odotella mutta aika meni nopeampaa kuin missään vaiheessa, taisin vielä sen verran leijua menestyksen johdosta.

1036174.jpg1036178.jpg


1036183.jpg
RYP-1 ja RYP-2

BIS-kehässä Dumle jatkoi vauhdikasta menoaan ja seisoi edelleen todella upeasti, odotellessakin vain tapitti minua silmiin ja tarjosi sivulletulojakin kun oli taas niin kivaa olla kaikkien katseiden kohteena. Dumle olikin oikein elementissään kun ensi kerran sisälle juostessa aloitettiin taputusja kuulutettiin rotu. Sitten kehässä pyörittiin tuomarin arvosteltavana muutenkin ja sitten vielä lopuksi kaikki tekivät yksitellen kunniakierroksen ja koiran tiedot kuulutettiin. Meille ei sijoitusta tullut mutta sillä ei mitään merkitystä enään ollut, saatiinhan sitten se hieno koirakalenteri "lohdutuspalkinnoksi" joka oli muodostunut näyttelyn aikana aikamoiseksi vitsiksi. ;) Kuvailtiin vielä tuplavoittajia palkintojensa kera vaikka se Dumlen ryppipokaali unohtuikin siinä tohinassa kuvasta.


1035065.jpg
5-7kk 1. kp, PUP-1, ROP-pentu ja RYP-1

Kiitos Riikalle ja Jutalle + muille erittäin mukavasta näyttelypäivästä ja hauskasta seurasta! Sekä kiitos vielä kaikille onnittelijoille. Kotimatkalla pysähdyttiin niin että pojat pääsivät oikomaan jalkojaan vapaana juoksennellen ja vauhti oli kova kun kummatkin olivat aivan onnessaan lumesta. Kotona oltiin yhdeksän aikoihin ja pojat jaksoivat edelleen laittaa leikiksi kotipihassa ja Dumlella oli vähän opettelemista lumessa juoksemisessa kun kokoajan lensi maahan tiukoissa kurveissa kun Daco kunnolla juoksutti pienempääsä. ;)