713327.jpg
Leiri otti välillä vähän voimille

Minä ja Daco vietimme mukavat, mutta sateiset, kolme päivää Asikkalassa kennelliiton valinnaisleirillä. Lajina meillä oli junior handler ja saimmekin paljon hyviä vinkkejä jokaiselta leirillä olleelta kouluttajalta. Myös monesta uudesta rodusta kertyi kokemusta ja Dacokin pääsi muiden kokeiltavaksi, ei kuitenkaan millään loistavalla menestyksellä sillä oli kyllä entistä enemmän minuun perääni... mammanpoika ei oikein tällä kertaa muista niin välittänyt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dumle sen sijaan pääsi näiksi kolmeksi päiväksi viettämään toiminnan täyteistä lomaa Susannan luo ilman minua ja Dacoa. ;] Hyvin mielin jätin Dumlen hoitopaikkaansa, sillä poika on siellä kuin kotonaan. Onhan se päässyt vierailemaan siellä jo monen monta kertaa ja juhannuksena vietettii myös pari yötäkin. Kuitenkin tuli soiteltua Susannan kanssa useammankin kerran päivässä ja kerrottua kuulumisia puolin ja toisin.

Dumle olikin ollut oikein kiltti hoidokki ja vain kerran oli tullut pissat lattialle ja silloinkin ulko-oven eteen. Aina kun pojalla oli ollut hätä niin oli hienosti mennyt oven eteen istumaan. Myös mm. maahanmeno oli vahvistunut ja oppinut seisomisen alkeita.

713323.jpg

Duuduu pääsi reissaamaan Susannan kanssa paikasta toiseen, on se niin mukavaa kun pojan voi viedä minne vaan rauhassa ja autolla kulkeminen on helppoa kun poika vetelee sikeitä. Iltapäivisin he olivat dogsitter hommissa Porissa; Onni, Oiva ja Otso berninpaimenkoirien luona pitämässä seuraa etenkin 11-viikkoiselle Otsolle (pari päivää vain ikäeroa Dumlen kanssa). Otso ja Dumle olivatkin kuin parhaat kaverukset ja vauhtia riitti niin ulkona kuin sisällä. Sisällä vedettiin rallia pitkin taloa, painittiin, revittiin leluja ja väsymyksen iskiessä ryömittiin nukkumaan vieretysten keittiön pöydän alle. Oivakin yritti välillä mennä pentujen leikkeihin mukaan, mutta jäi aina niin ulkopuoliseksi että joutui seuraamaan vain sivusta.

Dumle pääsi käymään myös Susannan mummulassa, tuttujen ja parin kaverin luona. Poika olikin hurmannut jokaisen ihmisen ja antoi kaikille oman tyylinsä mukaisesti mielin määrin märkiä pusuja. Keskiviikkona Susanna meni pitämään tokoa Ulvilan palveluskoirien kentälle ja tietenkin Dumle pääsi sinnekkin mukaan. Dudu pääsi Susannan kanssa aina näyttämään esimerkkiä ennen jokaista liikettä, ja saikin osakseen paljon kummastelua, että miten noin nuori voi osata noin paljon. ;) Oli treenannut mm. sivulletuloa, seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, paikallamakuuta ja hyppyä.

Koko hoidossa olo aika sujui siis oikein mukavasti ja yötkin nukuttiin rauhallisesti. Olisi kuulemma voinut olla hoidossa kauemmankin kun niin hurmaava pentu on. Peppikin oli onnessaan kun sai toimia taas leikkitätinä. :D