Aluksi sekalaista kuvasatoa heinäkuun näyttelyiden ulkopuoliselta ajalta:


Dero puutarha-apulaisena ja kuramagneetti Daco

1.8. Kotinäyttelyyn Poriin olin ilmoittanut Dacon ja Dumlen ja Dero pääsi taas mukaan turistiksi. Daco joutui valitettavasti tekemään tämän vuoden viimeisen esiintymisensä hirveissä olosuhteissa. Juuri kun meidän vuoromme oli, alkoi sataa todellakin kaatamalla mutta kehää ei silti pysäytetty. Seisominen menikin sitten ihan miten sattuu, sillä pienessä tilassa muiden avoimenluokan koirien kanssa jouduttiin olemaan telttakatoksen alla kun samalla vielä kokoajan katoksen reunoilta törkittiin vettä alas. Sade sitten tietenkin taukosi kun oli kilpailuluokan aika, ja silloin Daco sitten pistikin taas parastaan esiintyessään ja tuomari meitä kierteli ja kaartelikin vaikka kuinka kauan. Taisi ihmetellä miten koko koira muuttui laatuarvostelustaan vaikka meidän sijoituksemme olikin siinä vaiheessa jo varmasti 4. ainoana eh:n saaneena. ;D Arvostelun käteen saatuani huomasin, että oli siinä sitten sellaisiakin kohtia joita edes hyvä esiintyminen ei olisi korjannut joten se ei sitten sen kauempaa vaivannut. Dumlen aikana ei onneksi satanut joten hienosti poika oli taas KÄY ERI1 PU4. Dumle esiintyy nyt nämä kolme näyttelyä, joihin ehdin ennen Mikkeliä ilmoittaa, käyttöluokassa sillä sieltä ei valioluokkaan pääse siirtymään. Daco kävi pyörähtämässä vielä kultsukehän lopuksi ROP-kasvattajaryhmässä, jossa jatkoi hienoa iloista esiintymistään.

15.-16.8. Ajeltiin Riikan kanssa Joensuuhun asti kahteen näyttelyyn, ja reissu oli taas kyllä vallan mielenkiintoinen hieman erikoisemman, mutta kuitenkin meille riittävän, majoituksen ym. suhteen. Dumlen tulokset olivat molempina päivinä hienot niin portugalilaisen Fernando Madeiran kuin unkarilaisen Vilmos Kardosin arvostellessa. Lauantaina KÄY ERI1 PU2 ja sunnuntaina KÄY ERI1 PU3.

  

Hauskaa oli huomata se, että Dumle olisi nyt jokaisella kerralla saanut sertin ja valioitunut jos se ei olisi vielä Mikkelissä tapahtunut! Sunnuntaina urosten serti meni velipojalle Neolle. Lauantaina Goldfellow kasvattajaryhmä oli ROP ja pääsi loppukilpailussa kuuden parhaan joukkoon!

22.-23.8. Käytiin Virossa Baltian Voittajassa Susannan kanssa. Tällä kertaa matkassa mukana oli viisi nelijalkaista ja kaikki eri rotua, joten kyllä sitä välillä vähän kiirettä piti (ja autossa tiivis tunnelma, ollaan loistavia pakkaajia!). Meidän reissut ei todistetusti ole ikinä sieltä helpoimmasta ja rennoimmasta päästä, mutta ihmeen helposti sitä taas ongelmista selvittiin ja nyt kommelluksille voi vain nauraa, vaikka silloin ei välttämättä aina kovinkaan naurattanut... Dumle oli käyttöluokan eri1 ja sijoittui sertiluokassa 4. sijalle.

30.8 Aikaisin aamulla suuntasin auttamaan Golden Shown järjestelyissä, ja vasta juuri ennen kehien alkua Dero ja Dumle tuotiin näyttelypaikalle. Dero teki debyyttinsä pentuluokassa ja Dumle puolestaan valioluokassa. Dero sijoittui suuresta (18 ilmoittautunutta 5-7kk uroksissa) luokasta upeasti sijalle 2. KP:n kera, häviten ainoastaan veljelleen Remille.

Narttupennuissa pyörähdin vielä leirinäyttelystä tutuksi tulleen Kuuran kanssa ilman sijoitusta, ja sitten saman tien lähdettiinkin kaasu pohjassa Ninnin kanssa kohti Köyliön pentunäyttelyä. Matkan aikana iski välillä epätoivokin kehään ehtimisen suhteen sillä tiukalla minuuttiaikataululla (onneksi poliisit olivat tutkan kanssa tienreunalla vasta takaisin tullessa ;D) oltiin liikkeellä, mutta juostuamme kehänlaidalle saatiin onneksi vetää henkeä sillä kehä oli hieman myöhässä. Dero pyörähteli Erja Nummen arvioimana ensin luokkansa voittoon ja hetkeä myöhemmin kisatessaan Wanda-siskoaan vastaan meille ojennettiin ROP-ruusuke.

 

Pari tuntia saatiin Ninnin & Paavo-tollerin kanssa odotella ryhmäkehiä, mutta kyllä sitä ryhmäkehää kannattikin odottaa. Kovatasoisen kasiryhmän tuomari Kirsti Louhi nimittäin sijoitti Deron sijalle RYP-3!! Sillä aikaa kun itse olin Köyliössä, oli Dumle pyörähtänyt kehässä Riikan kanssa tuloksella VAL ERI2 saaden hienon arvostelun.

 

Dumlen arvostelu: ”Beautiful head. Well angulated front, good depth. Good width of tight. Lovely bone, straight hocks. Moves soundly. Shown in lovely coat & condition.”

 

Kesällä kävimme myös tutuksi tulleissa Satsky:n näyttelytreeneissä ja tässä kuvia sellaiselta kerralta kun sisaruksia oli neljä paikalla (kuvissa myös muita kultaisia leikkimässä).