Hieman on taas päässyt venähtämään uutisten kirjoittelu, joten tässä nyt kaikkea elokuun aikana tapahtunutta. Useasti ollaan käyty uimassa (tai siis pojat ovat) ja Dumle suorittu agilitykurssinsa upeasti alusta loppuun. Syyskuussa alkaakin WeCAn uudet treenivuorot ja nyt Dumlekin pääsee ihan virallisesti aloittamaan siellä, vauhtia ja intoa on löytynyt hallilla vielä enemmän kuin ulkokentillä (jos voi olla mahdollista) joten mielenkiinnolla odotan miten treenit alkaa tekonurmipohjalla sujumaan. Kunhan itse vielä oppisi ohjaamaan onnistuneesti kahta aivan erilaista koiraa...

1859074.jpg1859071.jpg1859101.jpg


Elokuun viikonloput ovat olleet melkoisen näyttelypainotteisia:

1.-3.8 Vietimme Kuopion kolmipäiväisessä näyttelyturneessa. Yöllä ajelimme samaan autoon sulloutuneena Riikan ja Wilman&Windyn sekä Tiinan & Wole-polski owczarek nizinnyn kanssa. Järkevä ja järjestelmällinen ei ehkä ole kuvaavimpia sanoja auton pakkaamisellemme tai tarkasteltaessa mukaan otettuja tavaroita, mutta perille ja takaisin selvittiin ehjinä. Yövyttiin pikkuruisissa mökeissä ja illat vietettiin tollerilauman keskellä naapurissa, jonka varmasti koko mökkikylä kuuli ja huomasi. Dumle pääsi taas reissun aikana nauttimaan sängyssä nukkumisesta ja tälläkertaa Dudu salli minun jopa itse nukkua pää tyynyllä. Niin ja käytiinhän me siellä niissä näyttelyissäkin, seurueen vähän mitättömällä menestyksellä mutta Dumle sentään paransi hienosti loppua kohden. Perjantaina sade ja mutavelli eivät olleet parhain mahdollinen viikonlopun aloitus kun häkinpyörätkin kivasti päättivät itse koska pysätään, mutta onpa sitä nyt käyty sitten kuraisen noutajankin kanssa kehässä. Onneksi ilma parani heti aamun jälkeen ja ravirata ehti kuivua hyvin seuraaviksi päiviksi.
             Viikonlopun näyttelyihin oli melko tasaisesti ilmoitettu hieman alle 70 kultaistanoutajaa joka päiväksi. Perjantaina kultsut tuomaroi virolainen Inga Siil. Dumlen velipoika Dante oli tänään veljeksistä parempi joten tuloksena ERI2 mukavan arvostelun kera, Windyn kanssa pyörähdin pn- sekä kasvattajaluokassa. Lauantaina kultaiset arvosteli Fred Peddie Kanadasta joka piti melko tiukkaa linjaa, ja urosten junioriluokassa tulikin ainokainen ERI hyvän arvostelun kera Dumlelle ja jatkoon pääsy pu-luokassa. Sunnuntaina tuomarina toimi ruotsalainen Göran Bodegård jonka arvosteluun pääsyä odotin eniten. Jälleen hyvän arvostelun kera tuomari nosti Dumlen luokkansa voittoon ja vielä lopulta upeasti PU4 sijalle SERTin kera! Samaa linjaa jatkettiin Windyn kanssa ja vallattiin narttujenkin PN4 sija.

1859076.jpg1859075.jpg

9.8 Sain mukaani Maalahden ryhmänäyttelyyn Dumlen lisäksi Windyn. Matkaseuraksi tuli Lehdon Riikka kera englanninspringerspanieli Stellan. Ennen kultsukehän alkua pääsin auttamaan Virpia hänen beaglejensa kanssa ja kaikki mahdollinen sieltä sitten saatiinkin: Hurja PU2 SERT ja Hirmu ROP. Hieman oli eri meininki noissa "metsämiesten" kehissä. Kultsut ja springerit pyörivät harmittavasti samaan aikaan mutta tuloksia saatiin aikaiseksi molemmissa. Kultsujen tuomarina oli mukava Kjell Svensson joka kirjoitutti kivan arvostelun ja laittoi Duudelssonin tulokseksi ERI2 PU4 v-SERT. Mutta Windypä pisti paremmaksi olemalla ERI1 PN1 ROP! Tuomari toden totta piti neitokaisen vauhdikkaasta liikkumisesta ja ylisti koiraa moneen otteeseen, mikäs siinä handlerina ollessa. ;) Stellakin vetäisi saman tuloksen mutta nyt en päässytkään toteuttamaan uhkaustani ja viemään Stellaa ryhmäkehään, sillä sinnehän oli päässyt meiltä kultsuedustustakin. Ryhmäkehissä porukan menestyksen aloitti Windy jonka Leila Kärkäs laittoi sijalle RYP4 ja kasvattajaluokassa oltiin BIS1. Virpin kultsuveteraani oli BIS3 veteraani ja Hirmu-beagle RYP1 sekä BIS2. Ei huono reissu ollenkaan!

16.8 Oli Lapuan ryhmiksen vuoro. Elena Ruskovaara piti Dumlesta kovasti mutta rokotti nuorukaista turhan ylpeästä hännän esittelystä. Veeti käyttöluokassa ERI1 v-SERT, Wenla junioreissa ERI1 PN4 ja Wilma upeasti ROP. Kasvattajaluokassa esitin Dacon isukin Kasperin ja ryhmäkehässä oltiin BIS2. Wilma liiteli ryhmissä loistokkaasti ensin RYP1 ja vielä BIS1! Kyydissä matkanneen Terhin amerikancockerspanieli Mozart myös BIS-veteraani!

1859096.jpg1859097.jpg1859068.jpg
Dumlen ja Aapon kuvat ©www.pet-web.fi

23.8 Valkeakosken näyttelyyn ajelin ihan itse (ja osasin hienosti parkkeerata sinne mutavellipeltoon/ryteikköön) mutta roudareiksi tuli mukaan isä ja Susanna. Dudun lisäksi näyttelyyn matkasi Wenla sekä Terhin Ella-jenkki. Dumle ERI2 kreikkalaisen Maria Dekaristoun arvostelemana, joka piti jokaista kultsua erinomaisena, ja esitin myös Aapon käyttöluokassa ERI2. Suuresta junioriluokasta Wenla pääsi sijalle ERI1 PN2 kera v-SERTin.

24.8 Suunnattiin Riikan kanssa Hämeenlinnaan KV näyttelyyn mukanamme lauma koiria ja häkkejä, jotka takaisin tullessa kylläkin hieman vaihtuivat. Dumlen ja Wilman lisäksi kyydissä olivat Tainan koirat Jazu-kultsu ja Svea-walesinspringerspanieli. Tuomari Janusz Opara Puolasta jolta Dumlen tulokseksi ERI2, Jazu sai tyytyä EH:seen ja Wilma valionarttujen voittoon. Kultsu-urosten loputtua pääsin auttamaan Jaakkolan Marjoa (kennel Benton) hänen walesinspringerspanieleiden kanssa, handlaten ensin Svean (B Victorias Secret) PN2 sijalle saaden SERTin ja VACAn -> Cacib sekä Ilonan (B Pep Talk) ROPiksi ja vielä ROP-kasvattajaryhmässä. Kiitos Marjo että sain auttaa! :) Kotiin mennessä "vaihdettiin" spanieli toiseen ja jätimme Svean odottelemaan ryhmäkehiä ja otimme tilalle Ella-jenkin.

30.8 Oli ryhmänäyttely hieman lähempänä, Kihniössä. Mun piti jättää menemättä ja ottaa rahat takaisin tuomarimuutoksen takia, mutta lähdettiin nyt sitten kuitenkin... Kultaisia oli ilmoitettu yli 50 ja tuomari piti melko tiukkaa linjaa jakaen eh:ta ja h:ta ihan reippaasti, vain 5 urosta saikin vain erinomaisen. Jotenka Dumlellekkin tänään tulokseksi EH3. Arvostelun suhteen en ehkä ihan täysin samaa mieltä kyllä kaikesta ole mutta se on nyt taas yhden tuomarin mielipide. ;) Muulla porukalla menikin sitten hyvin. Veeti voitti käyttöluokan ja oli PU2 SERT, vielä yksi tarvittais! Windy uusi viimekertaisen ja liiteli ROPiksi. Terhin jenkit ottivat kaiken mahdollisen, Mozart ROP ROP-vet ja Ella VSP. Oli kiva vaihteeksi päästä amerikancockerspanielinkin kanssa kehään pyörähtelemään!
          Ryhmäkehiä saatiinkin odotella monta tuntia kun ryhmiä ei aloitettu ennenkuin kaikki terrieritkin olivat valmiina... 7/8 ryhmään pääsin handlaamaan ihastuttavaa Elli-tolleria (Ch Arcticfox's Diana) sillä saman perheen Wiia-kooikerhonje oli myöskin ROP. Kehässä ei voisi olla mukavampaa kun hihnan päässä on koira joka tekee kaiken melkeinpä täysin ajatuksenvoimalla. Suuressa ryhmässä ei muuta menestystä tullut kuin jatkoonpääsy Windylle.