Perjantaina ennen kahtatoista lähdettiin kohti Joensuuta. Minä, Riikka ja Tapani ajeltiin meidän autolla ja Niina ja Anne toisella. Autot oli aivan täyteen lastattu ja koiriakin oli matkassa yhteensä 7. Daco, Dumle, Wilma, Smoogey-enkku, Dennis, Arttu ja Tarmo-labbis. Yövyttiin melko eksoottisesti mökissä monen kilometrin pituisten soiden ja metsän keskellä, ja erittäin kirkasvetisen järven rannalla. Mökkiin ei tullut sittenkään sähköä mutta hyvin me kuitenkin siellä selvittiin kun ei siellä muuten edes oleiltu kuin kaksi yötä.


Lauantai

Näyttelypaikka oli melko kamala, hiekka vaan pöllysi ja aurinko paistoi suoraan taivaalta eikä lähes mitään varjoja tullut sinne kuopan pohjalle missä kehät olivat... Lauantaina juostiin kehältä toiselle edestakaisin ja hyviä tuloksiakin kyllä saavutettiin. Smoogey oli VSP, Dennis PU-4 ja Wilma ROP. Saatiin siis jäädä kovassa helteessä odottelemaan vielä ryhmäkehiä.

819602.jpg

Junior Handlerissa tuomarina oli tänään Inka Kemppainen ja ihan mielenkiinnolla menin kisaamaan juuri Dacon kanssa. Inka kun osaa asiansa tuomarina ja on esittänyt vieläpä kultaisia. Daco ei kovin innoissaan helteestä ollut mutta onneksi oli viilennyspyyheitä jolla helpottaa oloa kisan välillä. Yksittäisarvostelussa Inka sanoi että oli joutunut pari kertaa hieraisemaan silmiään kun oli katsonut että Wiikin Heini oli tullut kehään kun kuulemma niin kovasti häntä muistutin. (Heini on ihan SM-finaalissa kisannut junnu-urallaan kultaisella) Daco ei ollut kovin innoissaan mutta normaalia laiskemmalla tyylillä selviydyttiin kuitenkin hyvin. Kisan edetessä huomasin olevamme 8 parhaan joukossa johon oli jo erittäin tyytyväinen. Koiria vaihdatettiin ja sain Chili-petit brabanconin esitettäväkseni. Hieman Chili aluksi jännitti, mutta nopeasti esiintyi edukseen vaikka aluksi hieman itseäni mietityttikin miten tämän rotuisia tarkalleen pitäisi esittää. Tuomari taisi pitää näkemästään ja olimme 5 parhaan joukossa saatuamme omat koirat takaisin. Lopulta tulimme 4. sijalle josta olen erittäin iloinen! Saatiin palkinnoksi ruusuke, pokaali ja muutamia Royal Caninin tuotteita.

Myöhempään Wilma oli hienosti RYP-2!! Ilma vaan muuttui täysin siinä vaiheessa ja vettä tuli kaatamalla. Sainkin hyppiä sateenvarjon kanssa Wilmaa suojaamassa kokoomakehässä, mutta eipä se loppujen lopuksi paljoa auttanut ku vettä tuli vielä kovempaa sitten itse ryhmäkehässä. Teltta jätettiin näyttelypaikalle seuraavaksi päiväksi ja napattiin tavarat mukaan ja suunnattiin mökille.

----------------------------------------------------

Sunnuntai

Sunnuntaina juoksenneltiin taas kehältä toiselle ja teltalta kehille. Hyviä tuloksia tuli jälleen ja hienointa oli Wilman ROP toistamiseen! Ilma oli eilistä vielä kuumempi mutta siellä kuitenkin sinniteltiin.

819605.jpg

Junior Handlerissa koirana oli myös sunnuntaina Daco, sillä Smoogeyn rotukehä oli samoihin aikoihin, eikä se näköjään ollut mikään menetys että Dacciksen kanssa kisasin. Sähäkkyys puuttui taas Dacon esiintymisestä ja omat voimat oli välillä koetuksella että sain pidettyä Dacon ryhdissä koko pitkän yksittäisarvostelun ajan. Tuomari Iida Villman (SM-1 2005) kirjoitti kirjalliset arvostelut siitä mitä sille hetkellä näki koirakosta ja meidän arvostelu oli tälläinen: "Tasapainoinen pari. Kolmion jälkeen tulee näyttää koiran ilme (edestä päin). Erinomaisen rodunomainen & rauhallinen esitys."
         Karsiessaan porukkaa kertoikin mitä haki ja tuli selville että yksikään junnu ei näyttänyt koiran ilmettä, se kun on harvinaisempi tapa nykyään liikkeen jälkeen mutta tämä tuomari olisi halunnut senkin nähdä. Me pysyimme joukossa mukana vaikka luulinkin että tipuimme kun tuomari vain yhtäkkiä ohitti meidät eikä kirjannut meitä ylös niin kuin muutamia muita. Koiria vaihdatettiin ja sain vaihdossa mopsin nimeltä Kumma. Kumma oli oikein mukava esitettävä mutta tarjosi haastetta sillä ei jaksanut hirvittävän kauaa pysyä paikoillaan. Me pysyimme edelleen mukana ja hetken päästä sain uudelleen vaihtokoiran, tällä kertaa 6kk ikäisen saluki Mossen. Mosse oli vielä haastavampi esitettävä ja sain tehdä todella töitä saadakseni nuorukaisen olemaan edukseen.
          Tuomari alkoi sijoittelemaan ja olinkin todella häkeltynyt sillä saavutimme lopulta 2. sijan!! Aivan ensimmäinen osarisijoitukseni ja heti näin korkealle yllettiin, aivan mahtavat fiilikset kyllä oli. Paljon kiitoksia tuomarille tästä. Vanhemmat voitti täysin oikeutetusti Johanna Jykylä joka voittikin päivän lopulla osakilpailun! Onnittelut.

819603.jpg819604.jpg

Ryhmäkehissä Wilma loisti jälleen ja nappasin RYP-3! Mikä olisikaan voinut olla parempi loppu meidän seurueen koirille. Ja pakko vielä mainita että mm. Dumlen velipuolen ja isoisän omistajien Afro-kiharakarvainennoutaja oli upeasti RYP-1 ja BEST IN SHOW!!! Jätti onnittelut Tiina ja Ari!

Kiitos kaikille hyvästä seurasta, oli aivan mahtava loman lopetus kerta kaikkiaan. Tälläisiä viikonloppuja kiitos useammin. ;]