Blogin päivittely on jäänyt vähän vähälle mutta nopeasti kertailen viime kuun tapahtumia ja tämän kuun alkua. Pääsiäislomalla kävimme turistelemassa kahdessa näyttelyssä. Kokemäen pentunäyttelyssä tutut kasiryhmän pennut pärjäsivät loistavasti ollen kaikki ROP-pentuja ja pari vielä sijoittui ryhmäkehässäkin. Ruoveden näyttelyyn menin eng.springeri apulaisena mutta kyllä siellä kultsukehässäkin tuli pyörähdettyä tuloksella ERI2 täysin uuden tuttavuuden kera. Ja Dumlen velikin tuli nähtyä! 29.3 oli vähän erilainen meno kun suunnattiin aamulla Susannan kanssa nokka kohti Järvenpäätä ja haettiin suloinen pikku Brenda-clumberinspanieli bernien sekaan asumaan. :) Nousi kyllä itselläkin pentukuume pilviin kun sai matkustaa tämä ylisöpö pentu sylissä kotimatkan...

30.3 Lähdin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen molempien poikien kanssa mätsäriin Poriin. (Meinattiin vähä myöhästyäkkin kun unohdin että kelloja siirretään...) Dumle esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa ja sen takia meinasinkin jättää sen kokonaan ilmoittamatta ajatuksella, että eihän se ny enään näin vanhana voisi pennuissa pärjätä... Mutta koska olin ottanut Daconkin taas pitkästä aikaa treenailemaan esiintymistä niin olkoot nyt sitten viimeistä kertaa eri luokissa.
           Mätsäriin oli saapunut taas valtavasti väkeä ja jouduimme odottelemaan pitkään, pentujakin kun oli 50. Dumle esiintyi nätisti ja voitti parinaan olleen whippetin tuomarin sanoilla, kun tämä kultsu on niin täydellinen. ;) Punaistenkehässä me juostiin, juostiin ja juostiin. Tuomari laittoi koirat liikkeelle ja alkoi poimimaan koiria jatkoon, no me emme edes ehtineet päästä liikkeelle kun numeromme jo huudettiin. Parempikin vaan kun aika tungos sitten oli kun isot ja pienet pennut sitä kehää yhtä aikaa kiersivät. Jatkoon päässeitä koiria tuomari juoksutti erissä monta kertaa. Tiputteli koiria vähitellen ja kyllä siinä tuli päivä kuntoilu tehtyä kun yritti juosta mahdollisimman lujaa kokoajan. Välillä saatiin onneksi hengähtää ja seisottaa koiria kunnes sitten huomasin meidän olevan enään kahden parhaan joukossa, jolloin TAAS lähdettiin kiertämään kehää. No lopulta esittäjän ollessa jo puolikuollut tuomari osoitti meidät ykkössijalle!

 1429388.jpg1429389.jpg 1429387.jpg
             Daco joutui taas kärsimään Dumlen menestyksestä kun isot koirat tuomari sitten sama tuomari.   Ihan ymmärrettäväähän nyt on että saman esittäjän toista kultaista nyt ei enään sijoitella sellaisesta koiramäärästä. Daco esiintyi taas kuitenkin hienosti häntä heiluen ja sitähän me mätsäriin tultiinkin kokeilemaan että onko esiintyminen vielä hallussa, Dacokin kun pääsee sitten mukaan Golden showhun. Punaisennauhan sai ja juostiin punaistenkehässä sitten taas monta kertaa ympäri ja hyvin poika jaksoi juosta reippaasti.
               BIS-kehässä Duudeli jaksoi vielä pistää parastaan kun saatiin taas juosta monta kertaa kehää ympäri, todellista liiketuomarointia siis tässä mätsärissä. :D Kehässä oli monta valtavan hienosti esiintyvää koiraa ja taso oli todellakin kova. Siitä joukosta olikin sitten hieno sijoittua BIS-3 sijalle eikä todellakaan huonoille hävitty. :) Ihan mukavasti nämä Dumlen mätsärit tänä vuonna alkanut kun kahdessa mätsärissä ollaan oltu ja molemmilla kerroilla poika on ollut pun1 ja bis-3, tämän jälkeen on mukava siirtyä aikuistenluokkaa kisailemaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------

13.4 oli vuorossa Porissa pidettävä Golden Show. Dumlen luokkaan oli ilmoitettu seitsemän koiraa ja Dacon peräti kaksitoista. Dumle esiintyi mukavasti, liikkeet mentiin yksittäisarvostelussa vapaasti esitettyinä joten ihan uusi kokeilu kokonaisuudessaan. Ihan kannattava tyyli tämäkin sillä tuomari ojensi pojalle punaisennauhan joka oli merkki pääsystä kilpailemaan näyttelyn lopuksi paras liike -kilpailuun! Junioriluokassa Dumle sijoittui tuomarin pitkällisen pohdiskelun jälkeen hienosti 3. sijalle KP:n kera. Kommenttina sanoi minulle sijoitusten järjestyksen olleen aivan pienestä kiinni, että vaikka kaikkeni yritin ja hienosti esitin niin se ei aivan riittänyt. :D PU-luokasta ei jatkopaikkaa tullut.

"Mycket vackert maskulint huvud med utmärkt pigment. Välsplacerad skuldra. Något rak överarm. Väl utvecklad bröstkorg. Välvinklad bakställ. Bra benstomme. Runda fina tassar. Utmärkt päls. Rär sig med långa vägvinnande steg. Mycket väl presenterad. Mycket elegant helhet."

Daco pääsi pitkästi aikaa kehään (viimeksi oli kesäleirin näyttelyssä) ja esiintyi taas hienosti pirteään tapaansa häntä heiluen. Suuresta luokasta ei odotetusti sijoitusta tullut, mutta mieltä lämmitti tuomarin puheet kätellessä meitä kehästä pois. Daco oli kuulemma aivan ihana pikkuinen poika ja että hienosti taas esitin. No juu, minun pienen ison pojan koko oli aika huomattava tuplaten suurempien urosten joukossa. Arvostelu oli mukavaa luettavaa Dacon arvosteluksi, erityisesti hyvä askelpituus nauratti, tuo kun on sellainen töpöttäjä että oksat pois. :D

"Trevligt huvud och uttryck. Något kort hals. Stark rygg, bra kors. Välplacerad skuldra. Något rak överarm. Tillräckligt vinklad bak. Tillräcklig benstomme. Runda fina tassar. Utmärkt päls. Rör sig med bra steglängd. Härligt temperament. Mycket trevligt visad."

Yleisen kehällä auttelemisen ja koiranaulakkona toimimisen lisäksi pääsin esittämään pn-kehään junioriluokan voittanutta Doorista. Paljon kiitoksia että luotitte tytön käsiini. :)
         Suurin osa parhaimmista sijoituksista meni hyville tutuille joten oli mukava seurata koko näyttely alusta loppuun. Paras liike kilpailussa saatiin vielä päivän lenkki tehtyä kun juostiin jättimäistä kehää ympäri moneen kertaan, me Dumlen kanssa siellä ekoina vauhtia pitämässä! :D

Kiitos kaikille.