Toukokuun jälkeen on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Näin kuukausienkin jälkeen ei ihan kaikki ole enää kirkkaasti mielessä, mutta tässä kirjoituksessa kerättynä niitä huikeimpia hetkiä näyttelyistä jotka ovat muistiin jääneet.

Kesäkuun alussa lähdin aika lyhyellä varoitusajalla Riikan kanssa Eestin Voittaja-11 näyttelyyn Tallinnaan. Muutaman kultaisen kanssa tuli kehässä pyörähdettyä ja hienoimpana tuloksena nartuissa Eestin Juniorivoittaja-11 titteli.


EEJV-11 Majik Zia Monica

Seuraavana viikonloppuna teimme suurella porukassa matkan Golden Ring ry:n päänäyttelyyn Seinäjoelle. Päivän lopuksi tuntui kuin olisi tullut juostua lähes joka luokassa koiria esittämässä kun lämpötilakin oli korkeissa lukemissa.  Omista oli mukana Dero joka oli avoimenluokan ERI2 SA.

 
 

Heinäkuun alussa teimme perhematkan Viroon. Mukaan lomareissulle pääsivät kaikki kolme D:tä ja reissu sujui kyllä niiden kanssa vaikka kuinka vaivattomasti. Ja oli muuten Dacolle ensimmäinen ulkomaanreissu. Majoituimme Pärnussa ja päivien aikana tulikin käveltyä kaupunkia ympäriinsä nauttien hienosta säästä. Itse näyttely johon olimme ilmoittautuneet pidettiin Viljandissa, hienolla tekonurmikentällä kauniissa auringonpaisteessa. Dero oli hienosti avoimenluokan ERI1 ja lopulta PU2, ihan nenän eteen meni siis serti tällä kertaa.



17.7. GR:n kesäleirin alussa pidettiin Summer Golden Show. Pennuissa esitin sisarukset Tuohikorven Ikaroksen luokkansa 2.sijalle ja Tuohikorven Iinan samaten luokkansa 2. KP sekä PNP-3. Dero oli limit luokan 1.KP ja Veeti open luokan 1.KP. Pu-luokassa sain Sikkaran Tiinan avuksi esittämään Veetiä ja pojat sijoittuivatkin molemmat mukavasti. Dero PU-3 ja Veeti PU-1!


Karo, Iina ja Oona

Narttuihinkin sain suunnitelmista poiketen esitettävän, sillä Elina antoi minulle mahdollisuuden kokeilla josko Oona suostuisi esiintymään kanssani. Se kun ei ollut ihan itsestäänselvyys onnistuisiko jonkun muun kuin omistajansa olla Oonan kanssa kehässä. Oona kuitenkin näytti että huoli oli turhaa, sillä rouva voitti ensin oman limit luokkansa ja oli parhaan nartun valinnassa huikeasti PN-1! BIS-kehässä oli meiltä näin ollen kaksi koiraa johon Sari tuli sitten minua auttamaan. Lopulta Oona vei BIS-voiton ja Veeti oli BIS-2. Kiitos tytöt esitysavusta!



(c)Viveca Lahokoski

 30.7. Ajeltiin Kurikan ryhmänäyttelyyn Anna-Kaisan kanssa mukanamme Dero ja Wanda. Sisaruksilla kulki lujaa, sillä Dero aloitti ollen avoimenluokan voittaja ja PU2 v-SERT ja sisko pisti vielä paremmaksi ollen VSP vastaanottaen ensimmäisen sertinsä! Tuomarina Paavo Mattila.

 


 

6.8. Ja seuraavana viikonloppuna jatkettiin samaa tahtia Maalahden ryhmänäyttelyssä. Taisi olla toinen kerta ikinä kun lähdin yksin näyttelyreissulle, mutta kyllä me pelkkänä kolmikkonakin onnistuttiin tuloksia tahkomaan äidin ja pojan kanssa.  Sateisessa kelissä, ei niin mukavalla kehäpohjalla, ei onneksi vauhtikaksikon meno hiipunut. Dero voitti avoimenluokan ja oli toistamiseen PU2 v-SERT. Kun Windy asteli kehään sai se heti tuomari Soile Bisterin ihailun eikä montaa sekuntia laatuarvostelussa kulutettu. Muita SA nauhoja ei tänään nartuissa jaettu, joten Windy oli suoraan myös paras narttu. Ja niin siinä myös lopulta kävi, että saatiin jäädä odottelemaan myös ryhmäkehiä.
                    Edelleen tuomari oli vakuuttunut Windystä, sillä kasiryhmässä Windy valikoitui ryhmän voittajaksi ja päivän lopuksi myös koko näyttelyn kauneimmaksi! Aivan uskomattoman upeaa oli saavuttaa Windyn kanssa jotain näin hienoa, on se itselle kuitenkin niin tärkeä vaikkei oma olekaan. Itse näyttelypaikalla otettuja kuvia ei valitettavasti sateesta johtuen ole.


 

 

 

 

7.8. Vaikka lauantaista ei oltu vielä toivuttu, lähdettiin sunnuntaina Anna-Kaisan kanssa Salon ryhmänäyttelyyn sisarusparin kanssa. Muutaman vara-sertin putki loppui tähän päivään, sillä Dero oli paras uros saaden viimeisen tarvitsemansa SERTin!  Tuomari Vera Smirnova tykästyi myös siskoon, sillä myös Wanda nousi avoimenluokan voittoon ja parhaaksi nartuksi kera toisen SERTinsä. Joten ”suureksi ilokseen” pääsi Anna-Kaisa puikkoihin ROP/VSP valintaan, jossa Dero veti tällä kertaa pidemmän korren. Suuresta yhdistetystä 7/8 ryhmästä ei sijoitusta irronnut.


SERT VSP Wanda & SERT ROP Dero

14.8. Myös seuraavana viikonloppuna jatkettiin samaa menoa kuin menneinä viikonloppuina. Käytiin Keuruun ryhmänäyttelyssä jossa tuomarina oli Satu Ylä-Mononen. Dero oli ilmeisesti päättänyt että voi vihdoinkin vaihtaa turkkinsa kun viime viikonloppuna sai SERT-tilinsä täyteen, joten tuloksena tällä kertaa avoimenluokan ERI2. Wanda kuitenkin jatkoi samaa menoaan edelleen ja voitti avoimenluokan SA:n kanssa. Windy teki saman valioissa, joten onneksi sain pn-kehään avukseni hyvän handlerin! Paremmin kun ei olisi voinut mennä sillä Windy kiilasi ykkössijalle Anun kanssa ja Wanda heti siihen perään saaden kolmannen ja viimeisen SERTinsä! Näin ollen Wandan sertit napsahtivat kolmesta peräkkäisestä yhteisestä näyttelystämme, kolmena peräkkäisenä viikonloppuna!  Windy valittiin myös rotunsa parhaaksi joten saatiin jäädä taas odottelemaan ryhmäkehiä ennen kotimatkalle pääsyä. 


(c) Springlove's

Yhdistetyn 7/8 ryhmän otti Raija Tammelin ja ryhmässä oli paikalla parisenkymmentä koiraa. Näiden kaikkien joukosta Windy valittiin jälleen ryhmän kauneimmaksi! BIS-kehässä tuomarina oli Harto Stockmari ja uskomatonta mutta totta, Windy valittiin toistamiseen näyttelyn BIS koiraksi! Ja tämä vielä peräkkäisinä viikonloppuina. Ihanaa kun tällainen koira luotetaan mukaan matkaan ja esitettäväksi, niin monta muisteltavaa kokemusta rikkaampi taas näiden hetkien ansiosta.

 

3.9. Parin näyttelyvapaan viikonlopun jälkeen lähdin Kauhajoen ryhmänäyttelyyn täysin ilman omia koiria Kirstin mukaan. Mukana matkanneet kolme esitettävää saavuttivat kuitenkin hienoja tuloksia. Windy aloitti päivän Paavo Mattilan kehässä ollen ROP ja heti perään saman teki espanjanvesikoira Risto tullen samalla parin maan muotovalioksi! Onnea asianosaisille! Sitten vauhdilla toiselle puolelle näyttelyaluetta metsästysihmisten sekaan. Beagle Hemi esiintyi kanssani konkarin tavoin vaikka kyseessä oli vasta junnukoiran toinen näyttely, tuloksena PU2 v-SERT. Mutta melkoisia ylistyssanoja kyllä tuli tuomari Esko Nummijärven suusta. Yhdistetyssä 7/8 ryhmässä Windy pääsi vielä 7 parhaan joukkoon, tuomarina Tiina Illukka.


17.9. Lähdin Johannan kanssa Hyvinkään ryhmänäyttelyyn Dacon, Wilsonin ja Windyn kanssa. Muut pojat olivat kaljuina kotona, kun taas Dacosta oli pitänyt viikon aikana irroittaa lähes yhden kultaisen verran karvaa jotta linjat tulivat taas esiin... Sutjakka poika kun oikeasti siellä kaiken karvan alla on. Tämän vuoden aikana Daco on käynyt ainoastaan helmikuussa Laihian ryhmiksessä, joten olihan se aikakin taas käydä näyttäytymässä. Kultaiset tuomaroi puolalainen Jerzy Olszewski, joka käytti kyllä todella kauan aikaa koirien vertailuun kilpailuluokissa. Wilson aloitti päivän ollen nuortenluokan eri2 sa ja sitten heti perään olikin Dacon aika loikata kehään.

Daco tapansa mukaan jaksoi häntä viuhtoen esiintyä vapaasti ja liikkeissä yritti lähteä menemään välillä turhankin vauhdikkaasti. Kyllä taas huomasi että ei ole pitkään aikaan päässyt kehään esiintymään. Jäätiin kuitenkin melko vähälle huomiolle avoimen kilpailuluokassa ja alkoi jo vähän tuntua siltä että ollaan vain tiellä kun tuomari yritti sukkuloida jatkuvasti vain meidän ohi muita katsomaan. Yllätys olikin melkoinen kun meidät osoitettiinkin ykkössijalle SA:n kera. PU-kilpailussa Wilson oli PU4 ja Daco peräti PU2! Eli tämän vuoden kahden näyttelyn saldo on 2 x PU2, melko huippu temppu Dacolta!