Perjantaina mentiin Susannan luo yöksi sillä aamulla oli luvassa aikainen herätys. Muutama tunti saatiin nukuttua kunnes heräsin ja tajusin että olimme nukkuneet pommiin. No ripeästi laitettiin kaikki kuntoon ja ajeltiin vesisateessa Helsinkiin pentunäyttelyyn. Mukana matkassa olivat turistina ollut Peppi ja kehään menivät Dumle ja Tellervo-aussie, jotka molemmat olivat ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Matka sujui hyvin ja perille Tuomarinkartanoon löydettiin helposti ja ajoissa. Häkit saatiin kätevästi katokseen sateensuojaan  joten koirat pysyivät kehään asti kuivina, samoin melkein handleritkin. Dumle otti rennosti koko näyttelypäivän ja nukkui tyytyväisenä häkissä odotellessaa.

Klo 10 kehä alkoi kultsupennuilla. Kultsuja oli näyttelyyn ilmottautunut 19, joten sen kummempaa menestystä ei odotettu. Dumle kuitenkin hurmasi tuomarina olleen Kirsi Niemisen, ja tämä ihana pikkumies kipusi korkeimmalle paikalle ollen siis ROP-pentu!! Esiintyminen oli myös huipussaan vaikka olosuhteet eivät olleetkaan parhaat mahdolliset. Juuri meidän vuorollamme alkoi kaatosade...
          Samaan aikaan Tellervokin kävi kehässä ollen VSP-pentu, ei huono aloitus Tellelläkään.

907898.jpg907899.jpg
Ryhmäkehässä esiintymässä RYP-2 arvoisesti

Sillä aikaa kun odoteltiin ryhmäkehää n. kuusi tuntia, käytiin pyörimässä Helsingin keskustassa ja syömässä. Näyttelypaikalla otettiin myös kuvia kaikista kolmesta koirasta, sillä aurinko oli viimein alkanut paistaa ja kuivattaa maata. Ryhmäkehissä saatiinkin juosta suht kuivalla nurmikolla auringon lämmittäessä kylmää tuulista ilmaa.
          Kokoomakehissä Dumle jaksoi esiintyi hienosti ja Kirsi Niemisen ilmeet olivat jo kovin lupaavia. ;) Ryhmäkehään päästiin juoksemaan ryhmän ensimmäisten joukossa ja Dumle selvästi innostui ihmisten taputuksista ja alkoi liitelemään pitkin kehää. Pääsimme jatkoon ja Dumle entisestään petrasi esiintymistään, alkoi myös pitämään itse häntääsä kauniisti selkälinjan jatkeena oikeassa paikkaa ja seisoi kuin patsas paikallaan. Lopulta olimme upeasti RYP-2!! Ei yhtään hullumpi aloitus! Ryhmän voitti ihana jenkki jonka arvelinkin ennen ryhmäkehien alkamista voittavan. :) Kehästä syöksyttiin suoraan kotimatkalle, sillä piti vielä ehtiä laittamaan Dacokin kuntoon seuraavaa päivää varten.

907894.jpg

Dumlen arvostelu: "Ihastuttava pentu, jolla on oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen kaula. Hyvä eturinta ja runko. Vahva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Tasapainoiset liikkeet. Miellyttävä luonne. Lupaava."


-------------------------------------------------------------------


907715.jpg907711.jpg907709.jpg

Sunnuntaina näyttelymatka oli lyhyt sillä oli vuorossa Porin Golden Show, tuomarina oli Eeva Resko joka ei montaa kp:tä jakanut. Näyttelyyn oli ilmoitettu 12 pentua ja Dumle aloitti numerolla 1. joka olikin hyvin lupaava numero kaiken kaikkiaan. Dumle meni ja voitti ensin oman 5-7kk luokkansa urokset ja oli vielä automaattisesti PUP-1 sillä 7-9kk urosten voittaja ei saanut kp:tä.

907703.jpg907708.jpg

BIS pennun valinnassa Dumle jatkoi voittokulkuaan ja oli BEST IN SHOW pentu!! Huh huh, Duudu ajatteli aloittaa näin kovalla rytinällä että vähemmästäkin alkaa handleria heikottaa. Vielä kun poika esiintyy sellaisella olemuksella, astelee kehässä kuin koko maailman omistaja. Ja jälleen oli hienoa kun ihmiset taputtivat niin Dumle pääsi kunnolla oikeuksiinsa.

Dumlen arvostelu: "Erittäin hyvin esiintyvä, hyvin kehittynyt pentu. Hyvä pää, kaunis ilme. Erinomainen ylälinja ikäisekseen. Hiema pysty lapa ja lyhyt, suora olkavarsi. Hyvä luusto. Hyvin kehittynyt runko ja hyvin kulmautunut takaosa. Liikkuu hyvin."

907716.jpg
Dumlen viikonlopun jättipotti!




907684.jpg907675.jpg907680.jpg

Daco pääsi myös kehään pyörähtelemään ja oli hienosti luokkansa 2. ja esiintyi iloisesti häntä heiluen.

907687.jpg907693.jpg907688.jpg907690.jpg

Myös Junior handleriin osallistuin Dacon kanssa, sen tuomaroi Maria Kekki. Kisa käytiin melko normaalilla kaavalla: ympyrää, kolmiota ja edestakaisin erikseen ja pareittain. Lopulta olimme kahden parhaan joukossa ja vaihdatimme koiria. Sain Simo-mopsi esitettäväkseni joka taisikin olla kolmas tai neljäs vaihtokoira sitä rotua. Tuomari ojensi meille punaisen ruusukkeen ja näin nappasin tämän vuoden jo kuudennen voiton. Päivän parhaan valinnassa vastassa oli myöskin kultaista esittänyt, minulle ojennettiin jälleen jättimäinen punainen ruusuke ja näin meistä tuli BIS Junior Handler! Palkinnoksi tuli ne kaksi jättimäisen kokoista ruusuketta, pokaali, 15kg ruokasäkki ja pesusetti.

907695.jpg

Kävin vielä Dacon kanssa kasvattajaluokassa ja ryhmämme oli 2. kp:n kera. Myös "parhaat liikkeet"-kisaan menin juoksemaan upean Waldon (BH, INT & BALT & FIN & SU(U)CH & EST & LV & LT CH, Est JCH, EST JW-05, LT W-07 Fairfield Fireminstrel ) kanssa mutta vain yksi palkittiin.

Kiitos mukavasta näyttelyviikonlopusta kaikille!