Dumle kasvattajansa Helin kanssa, jota Dumle muuten Rakastaa isolla ärrällä. Kuva (c) Jussi Lappalainen

3.-4.10. Näyttelyturneemme alkoi Hyvinkäältä noutajien päänäyttelystä jossa kumpikaan pojista ei luokassaan sijoittunut (Deron luokassa muistaakseni n.18 ja Dumlen 9). Mutta molemmat pistivät kehässä parastaan ja saivat kivat arvostelut. Loppukilpailujen jälkeen suuntasimme nokkamme Porin sijaan kohti Kotkaa jossa majoituimme aivan seuraavan päivän näyttelypaikan vieressä hotellissa joka oli täynnä mukavia ihmisiä, ainakin etenkin näin koirallisen ihmisen näkökulmasta katsottuna sillä enempää eivät pojat olisi voineet saada huomiota. Ja pojat itse olivat kuin luodut hotellielämään, olihan niillä oma sänkykin vaikka yhden hengen huoneesta maksoimmekin (meillä oli peräti kolme sänkyä).

Päivä oli sateinen mutta onneksi se ei parkkihallissa ollessa haitannut, mutta todella kylmä siellä kuitenkin oli. Deron tulos onneksi lämmitti mieltä sillä poika oli ROP-pentu, vaikka liikuttiinkin ”hihna kireällä” mistä tuomari jatkuvasti motkotti monille. Hmm, meilläkin hihna oli kuitenkin löysällä vaikka kättäni ylhäällä pidin eikä suinkaan koiran etutassut viuhuneet ilmassa eikä hihna ollut kuin hirttoköysi. Arvata saattaa että ryhmässä sijoitukset menivät muille kun Dero paineli ryhmäkehään hihna pitkällä edelläni juosten. ;)))

 
Kuvat Lahden pentunäyttelystä


ROP Dero & VSP Wanda (tuomarin ilme on hieman nyrpeä, ei tainnutkaan pitää pojasta ;D)
 

24.-25.10. Lauantaina olin ilman omia koiria Seinäjoen KV:ssa ja sunnuntaina isä kuskinamme mentiin Lahden pentunäyttelyyn ja kyydissä olivat myös Riikka ja Deron Wanda-sisko. Sisarukset taisivat nauttia toistensa seurasta sillä niiden mielestä oli ihanaa nukkua tiiviisti vieretysten käpertyneinä milloin mitenkin. Parinkymmenen kultsupennun joukosta tuomari Paula Valakari valikoi ensin Deron voittamaan 5-7kk ikäisten luokan ja vielä 7-9kk ikäisten voittajan. Hetkeä myöhemmin myös Wanda teki saman joten päivä oli todellakin sisarusten. ROP-valinta osui Deroon joten saatiin jäädä odottelemaan vielä ryhmäkehää jonka tuomaroi eri tuomari. Derotin vakuutti myös tämän toisen tuomarin nappaamalla itselleen ryhmävoiton joten todellinen täyspotti oli koko päivä! BIS-kehässä sijoitukset menivät oikeutetusti hienoille paljon valmiimmille pennuille. Oli kyllä koirallekkin mieluisia palkintoja sillä ryhmävoitosta tuli kaikenlaisia herkkuja, ruokakuppia ja peitettä.

 

Muutamia järkkärillä tai pikkupokkarilla otettuja kuvia lokakuun aikana:


Ensimmäisiä lumikuvia