Pääsiäisenä oli taas koiramaisiakin menoja vuorossa. Lauantaiksi olin lupautunut lähtemään handleriksi kahdelle Riikan kasvatille jotka tasan 9kk ikäisinä kisasivat vikaa kertaa pentuluokassa, samaan aikaan kun Riikka itse kävi ropittelemassa Lappeenrannassa. Viivin omistaja Anne kävi minut hakemassa ja matkalla napattiin kyytiin vielä järkälemäinen velipoika Waldo. Kokemäellä oltiin hyvissä ajoin, ja rauhoittumisaikaa tuo kaksikko tarvitsikin. Etenkin Waldo oli tainnut napsia ennen lähtöä muutamia piristyspillereitä, sillä se jaksoi pomppia tasajalkaa ja puuhata vaikka mitä ennenkuin hetkeksi ehti pysähtymäänkin. Lähes tunnin myöhässä aikataulusta pääsivät seitsemän kultsupentua tuomari Arvi Ellmenin silmien alle. Waldon astuessa luokkansa ainoana kehään tuomari totesi että siinäpä tuleekin hieeeno uros, "pikkupoika" Waltsu siis heti häikäisi tuomarin ja arvostelun ekat sanat alkoivatkin ylistäen kun startattiin ekalle juoksukierrokselle, ja saatiinkin muutama kerta juosta kun tuomari tosiaan enemmän tykkäsi koiria liikkeessä arvostella. Melko hallitusti saatiin liikkeet esiteltyä vaikka suurempikin kehä olisi voinut tuolle olla, ja hienosti malttoi poika vapaasti seistä häntäänsä heiluttaen. Tuomarin tullessa kättelemään ja ojentamaan KP totesi vielä että on sinulla käsissäsi kyllä erittäin hieno koira, no mikäs siinä handlerina ollessa. Waldosta tuli samalla paras uros sillä pikkupennuissa ei kunniapalkintoa jaettu.

Hetken ehdin hengähtää ennen Viivin vuoroa joka samoin oli luokkansa ainokainen. Kun siinä Viiviä seisottelin tuntui tuomari pöytänsä takaa mittailevan meitä nenästä varpaisiin, sitten vasta ymmärsi tokaisten ihan ääneenkin että eri koiraa olin tullut nyt vuorostaan esittämään eikä Waldo yhtäkkiä ollut kutistunut nartunnäköiseksi. ;D Viivi esiintyi hienosti ja tuomari tuntui myös tästäkin esitettävästäni pitävän ja KP:han sieltä myös tuli. Sitten heti perään Viivi kilpaili pikkupentujen voittajaa vastaa päätyen parhaaksi nartuksi. Tätä tilannetta olin ehtinyt vain hetki sitten jo vähän pohtia että mitä jos kävisikin niin että molemmat voittaisivat, no Anne joutuikin suureksi järkytyksekseen ensimmäistä kertaa kehään ilman valmisteluja. Waldolla oli vähän vaikeuksia muistaa käyttäytyä kun kiva sisko juoksi perässä (ja kyllä se Anne ihan hyvin meni ;]) ja välillä se olikin melkoista tahtojentaistelua päättää mihin suuntaan sitä oltiinkaan menossa. Pitkällisen pohdinnan ja lukuisten juoksutusten jälkeen tuomari laittoi Waldon ROP-pennuksi. Onneksi kehä oli vasta iltapäivällä niin ryhmiä ei tarvinnut kovin kauaa odotella ja päästiin pyörähtämään Waldon kanssa vielä isossakehässäkin ilman menestystä. Mutta poika esiintyi vielä maltillisemmin ryhmäkehässä joten päivä oli mukava päättää siihen. Onnea omistajille ja kasvattajalle menestyksestä!

--------------------------------------------------------------------

Maanantaina tehtiin päätös mätsäriin lähtemisestä Susannan kanssa vasta vähän ennen mätsärin alkua sillä ei tuo aamuherääminen ole vahvimpia puoliani... No melko pian oltiinkin sitten jo paikanpäällä saatu koirat ilmoitettua ja suunnattiin sitten toiselle puolelle parkkipaikkaa ABC:lle hakemaan ruokaa. Handlerien tankattua käytiin pyörähtelemässä isojen koirien "näyttelytähti" (vir.näyttelyissä käyneet) luokassa kolmen koiran voimin ja palkintojakin saatiin. Dumle hienosti sinisten 3. ja Brenda punaisten 5. Nätti pikku pokaali, ruusuke ja ruokapussi saatiin kotiinvietäväksi. Heti luokan loputtua lähdettiinkin pois sillä Susannan piti mennä töihin eikä siellä hyytävässä ilmassa olisi enempää viitsinyt seisoskella. Jos sitten seuraavaan mätsäriin veisi taas vuorostaan Dacon, saa nähdä.