Syysloma vietettiin ihan kotona ja tuli taas treenailtuakkin enemmän. Keskiviikkona Riikka tuli sprinkkujensa kanssa meillä käymään yhteislenkin jälkeen ja koirilla oli todella hauskaa keskenään sekä vauhtia riitti. Oli kyllä Dumle aivan väsynyt kun Venus ja Stella olivat lähteneet. Kiitos hauskasta illasta!

Ja pitihän se loma sitten näyttelyviikonloppuun tietenkin päättää:


Lauantaina onnistuin taitavasti manipuloimaan Riikka L:n lähtemään Stellan ja Venuksen kanssa mätsäriin ja me sitten pääsimme kätevästi Dumlen kanssa kyydissä. Ja etenkin Venuksella ja Dumlella oli taas hauskaa keskenään. Dumle esiintyi taas normaaliin tyylikkääseen tapaansa ja voitimme parinamme olleen kerrynterrierin. Punaistenkehässä pääsimme neljän parhaan joukkoon ja lopulta tuomarina ollut Kirsti Louhi osoitti meidät 1. sijalle! BIS-kehään mentiinkin sitten suoraan ja siellä Dudu oli hienosti BIS-2! Ja Kirstin sanoin: "Tämä jos mikä on upea kultsun alku." Hyvin mukavaa kuultavaa ulkomuototuomarin suusta. ;))
       Venus oli pennuissa pun-"5" ja Stella isoissa pun-2. Mätsärin miinuksina minimaaliset kehät ja melko köyhät palkinnot...koirien ensiapulaukku ja ruokasäkki lähti vain matkaan. No ei ainakaan kertynyt lisää turhaa tavaraa laatikoiden pohjille. Kotimatkalla haettiin vielä piskuinen Gizmo-chihuahua ja oli kyllä taas niin hauskaa pitää tuollaista "rottaa" sylissä kun ei mitään paina kun on näihin isompiin enemmän tottunut. ;D


1021356.jpg1021357.jpg1021358.jpg
Dumle pun-1 ja BIS-2 sekä "pikkuinen" Venus  © Riikka Lehto


Sunnuntaina haettiin aamulla Stella ja sitten ajeltiin Riikka A:n kanssa kohti Lahtea. Mukana myös kultsut Wilma ja Daco. Vähän meinasi kiire iskeä kun tutut soitteli kehien kulusta, tuomarimuutoksen takia moni koira oli pois joten kehä meni urosten osalta todella nopeasti. Muutamia juoksuaskelia saatiin ottaa mutta hyvin kuitenkin ehdittiin kehälle ja saatiin häkitkin mahtumaan häkkialueelle. Paljoa en ehtinyt kultsukehää seurailemaan sillä junior handler oli toisessa hallissa menossa, mutta Wilma oli taas upeasti ROP.
            Junior handlerissa (kisaajia huimat 38 nuorempaa + 66 vanhempaa) kisasin päivän varsinaisessakisassa englanninspringerspanieli Hightide's Unique Style "Stellan" kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen yhteinen virallinenkisa, alkuvuonna kävimme yhdessä muutaman kerran mätsärissä ja rotukehässä. Kisan tuomarina oli suomalainen Pirjo Aaltonen. Junnut oli aikataulutettu ryhmiin joten oman vuoron aika oli helppo arvioida. Yksittäisarvostelussa piti näyttää hampaat ja juosta kolmio sekä edestakaisin. Ryhmästä tuomari otti aina jonkin verran jatkoon ja suureksi iloksemme olimme jatkoonpäässeiden joukossa.
          Kun kaikki oltiin arvosteltu menimme kehään. Juostiin ympyrää useaan kertaan ja vaihdeltiin koiria. Kilpailijoita myös karsittiin pari kertaa. Sain tässä vaiheessa vaihdossa pelkästään suuria rotuja: englanninvinttikoiran sekä sileäkarvaisennoutajan. Lopulta tajusin juoksevani Stellan kanssa enään vain toisen handlerin kanssa ympyrää kunnes tuomari osoitti meidät 1. sijalle!!! Kesti kyllä hetken ennenkuin tajusin että me todellakin voitimme tämän erittäin kovatasoisen ja suuri lukuisen kilpailun. Stella kyl osasi olla koko kisan ajan erittäin haastava seisotettava mutta juoksi oikein nätisti pää pystyssä, tämä kun ei ole aina mikään itsestäänselvyys. Kisan perään oli sitten heti päivän paras kilpailu jossa vastassamme oli taitava nuorempien voittaja Ronja Sarasvuo. Nyt sain hihnanpäähän bichon havanesen joka huvitti yleisöä kiljahduksillaan ja takajaloilla pomppimisillaan kun bongaili omistajaansa kehänreunalta, mutta suostui kuitenkin kävelemään nätistikkin ja seisomaan. Lopulta tuomari osoitti meidät edelleen 1. sijalle joten olimme Stellan kanssa päivän parhaita! Tuomarin kertoessa palautettaan totesi senkin että Stella oli kyllä epäkiitollinen vaihtokoira. Se pistikin muut todelliselle koetukselle vaikkei edes minun koirani ole. ;D
       
1022724.jpg1022728.jpg1022737.jpg
Vas. kaksi ensimmäistä ©Ninni Lampén ja kolmas kuva ©Taija Saarela

PMV-näyttelyn karsintakisassa kilpailin Dacon kanssa ja hyvästä suorituksesta huolimatta emme tällä kertaa menestyneet, tuomarina oli Vesa Toivanen. Dacossa kyllä vauhtia taas riitti ja häntä jaksoi heilua koko kilpailun ajan. Ryhmäkehätkin alkoivat pian mutta Wilmalle ei tänään sijoitusta tullut. Kun tavaroita pakkailtiin niin huomattiin "mukava" yllätys, kuljetuskärryt olivat lähteneet jonkun matkaan. Kiitos vaan sille ihmiselle joka ne oli varastanut... No saatiin kuitenkin sitten jotenkin raahattua kaikki tavarat, kolme häkkiä ja kolme koiraa autoon ilman niitäkin kun lähemmäksi se ensin ajettiin. Kotimatka sujui hyvin ja kaikki kolme koiraa nukkuivat sovussa vieretysten.

Kiitos Riikalle matkaseurasta ja kaikesta muustakin sekä kaikille muillekkin hauskasta näyttelypäivästä ja onnitteluista! Sekä Stellan Riikalle kiitokset neidin luottamisesta matkaamme!! :) Käytiin vähän Lahdessa valloittamassa, vaikket edes kolmesta toistamisesta meinannut uskoa voittoamme. ;D



1022716.jpg
  Osasi se Stella olla todella oikukas kun kauan joutui poseeraamaan... ©Anna Ohtonen


Viikonlopun saldona Dumlen mätsärin BIS-2, Wilman ROP ja minun&Stellan junior handler voitto, ihan kannattavaa oli taas ajella. ;))