637006.jpg618990.jpg
(c) Rebekka R.                                           Näin se tuomari tutki Lacua. :D

Ajeltiin Dacon kanssa Paraisille Ainon, Ainon äidin ja Vennyn kanssa. Oltiin jo hyvissä ajoin paikalla ja saatiin levitettyä leirimme hyvään paikkaan. Aluksi kävin Lacu-perron (Veskarin Chiro Conde) kanssa kehässä hyvin tuloksin: ERI1 PU-2 v-SERT. Ei hassumpi näyttelyavaus tältä nuorelta (10kk) pojalta. ;] Riitalle kiitos Lacun kuvista.

  618991.jpg
Junioriluokan urokset.

Daco sai EH:n Hans Lehtisen arvioimana ja siihen olen todella tyytyväinen. Huonomman pelkäsin tulevan, mutta onneksi Daco jaksoi seistä suht hyvin kuumasta ilmasta huolimatta (kyllä se siellä yli 20 asteessa oli). Venny oli hienosti pn-3 ja sai toisen SERTinsä! Juuri sopivasti pääsinkin juoksemaan avoimen urosten loppuessa suoraan junnukehään, vaikka olinkin asennoitunut niin että junnut taitaa jäädä väliin mutta mitäs siitä...

617307.jpg

Junnuissa jaettiin ensin isoihin ja pieniin. Mentiin pari kertaa ympäri ja seisoteltiin. Sitten mentiin numerojärjestyksessä yksittäisarvosteluun. Me saimme tehdä T:n ja vaihtaa koiran toiselle puolelle seisottaessa, mutta suureksi hämmästyksekseni ne menivät paremmin kuin osasin ajatella. Liikkeen jälkeen seisotin Dacon vapaasti ja olimme siinä ikuisuuden ja tuomari vain tuijotti. Meinasi pakokauhu iskeä ja alkaa seisottaa Dacoa asetellen, että jos vaikka jalat onkin ihan vinksallaan tuomarin mielestä tai vastaavaa.  Mutta pidin pääni kylmänä ja vapaasti annoin olla... kyllä se tuomari lopulta sen kiitos sanankin sanoi.
      Kohta sitten kaikki menivät kehään ja kehäsihteeri alkoi heti sanomaan että ei tarvi seisottaa koiria että niitä vaihdetaan. Alkoi vähän säälittämään muiden puolesta kun joku tämän väsyneen Dacon kohta saisi esitettäväkseen. ;D Meidän numeromme sanottiin heti ensimmäisessä parissa ja vaihdoimme koiria amerikancockerspanielin esittäjän kanssa. Stanley-jenkki oli oikein mukava ja seisoi nätisti, liikkumaan oli vähän laiska mutta kyllä se ympyrä ihan kivasti saatiin tehtyä. Daco esitti taas äänialaansa toisen esittäjän kanssa, mutta kuulemma oli mennyt ihan kivasti, itse en uskaltanut katsoa ettei Daco vain olisi saanut katsekontaktia ja singonnut vielä kovemmin luokseni. ;D
       Kun kaikki olivat viimein koiria vaihtaneet, alkoi tuomari päättämään jatkoonpääsijöitä. Hetken kuluttua tuomari alkoi hiiiiitaaaasti luetella numeroita numerojärjestyksessä. Ja sieltä se meidän numerokin sitten tuli! Pieni ihmetys kyllä oli. Ympyrää vielä juostiin ja seisoskeltiin kunnes tuomari alkoi jakamaan sijoituksia: 5.,4. ja 3. oli sanottu mutta me olimme vielä jäljellä Ninnin kanssa joka esitti portugeesia. Tuomari alkoi kertomaan voittajahandlerin ominaisuuksista jotka menivät hieman ohi sillä heti ensimmäisten lauseiden jälkeen olin varma ettei meistä tuomari voinut millään puhua... Sitten kun tuomari sanoi kilpailijannumeron, luulin että se tarkoitti toiseksi tullutta. Mutta kun kuului onnitteluja niin tajusin että me voitimme tuon kakaran kanssa! Oli kyllä upeaa niin haastavan kisan jälkeen. :) Päivän paras kisa alkoi pian ja saimme vastaamme silkkiterrieriä esittäneen nuorempien voittajan. Mentiin vain ympäri eikä vaihdettu koiria ja tuomari sitten päätti hetken pohdinnan jälkeen laittaa meidät voittamaan. Olimme siis päivän parhaita!!

618992.jpg
(c) Ninni L.

Oli kyllä kannattava reissu vaikka tuli vähän ihoa poltettua ja välillä vähän tuskasteltua. ;D Kiitos kaikille!!