Tällä kertaa meillä oli täysin erilaiset treenit. Hallilla pidettiin tänään agilityohjaajakoulutus jonne menimme ensimmäiseen ryhmään harjoituskoirakoksi. Ja tästä johtuen treenit olivatki jo aamulla klo 9-11. Paikalla oli valtava määrä ihmisiä, mutta vain n. normaali määrä koiria. Heti aluksi koirat jaettiin neljään ryhmään, meidän ryhmässä oli vain minä & Daco ja Henna & Nikki. Mutta kouluttajia olikin sitten n. 10, joista muutama olikin hyvinkin tuttu.

Meidän ei tarvinnut tällä kertaa itse olla rakentamassa ratoja vaan saimme sen aikaa lämmitellä itseämme ja koiria. Daco oli aluksi aika hämmentynyt kun hallissa oli monta kertaa enemmän ihmisiä kuin normaalisti, mutta tajusi nauttia tästä tilaisuudesta hyvinkin pian. Nämä ohjaajakoulutuksessa olevat ihmiset ihastuivat täysin Dacoon kun Dakkelsson pisti parastaan ihmisten tullessa lepertelemään ja rapsuttelemaan. Poika heitti kuperkeikkaa ja piti omia omituisia lintuvisertelyjään ja örinöitä niin kukapa sellaista olisi voinut vastustaa. ;DD  Eipä tainnut hallissa olijoista monikaan olla rapsuttamatta Dacoa.

Niin ja itse treenaamiseen (vaikka Dacon mielestä tuo "väliaikaohjelmakin" oli yhtä kivaa):

Harjoitus 1: Kontaktit
Ensiksi pääsimme kuuntelemaan monia uusia vinkkejä kontaktien parantamiseen. Harjoiteltiin ensiksi puomilla ja sitten keinulla. Tarkoituksena oli opettaa koira itse suorittamaan este oikein, kontaktien kera. Puomin toiseen päähän jätettiin nameja lautaselle ja esteelle otettiin kunnon vauhdit. Daco ei kyllä vauhdinottoa tarvinnut sillä muutenkin kiitää puomin vauhdilla. Heti tajusi lautasen idean esteen lopussa ja hienosti meni. Otettiin tätä muutaman kerran ja oppi heti senkin että sieltä kontaktilta lähdetään vasta kun annetaan lupa. Mutta sen sitten näkee meneekö radoilla yhtä hienosti kontaktit kun intoa ja vauhtia on vieläkin enemmän...
       Tämä sama harjoitus tehtiin myös keinulla. Mutta nameja laitettiin nyt lisäksi keinun päähän kiinni, jotta Daco menisi ihan kärkeen asti. Taas aluksi pysähtyi jo puolessa välissä keinua ja yritti saada pään laskemaan maahan. Mutta joka kerralla alkoi mennä pidemmälle keinua itsenäisesti.

*Paljon uusia hyödyllisiä vinkkejä saatiin! Mukavaa oli kuulla monen ihmisen mielipiteet ja ajatukset, joista sitten aina uusi keino sovellettiin. Nyt myös huomasi että meille oltiin kursseilla vähän huonosti/väärin asioita opetettu...*


Harjoitus 2: Valssaus
Seuraavaksi tehtiin valssiharjoitusta, jossa meillä on ehkä agilityssä eniten hankaluuksia, millään kun en meinaa ehtiä valssailemaan.
         Neljä aitaa oli neliön mallisesti, jossa tehtiin siis kaksi valssausta ja kaksi kertaa piti kierrättää koiraa. Pari ensimmäistä kertaa meni ihan sekoiluksi ja alkulämmittelyksi. Sitten alkoi sujumaan paremmin. Taas oli hankaluuksia ehtiä valssaamaan ja saada Daco kierrätettyä tarpeeksi kaukaa ettei tiputtanut rimoja. Mutta ohjaajien hyvillä neuvoilla tästä selviydyttiin. Toisen koirakon aikana esteiden välejä pienennettiin (=helpotettiin) ja mekin pääsimme niillä vielä kokeilemaan. Sitten sujuikin heti hyvin ja kuulemma me molemmat näytimme enemmän innostuneilta tästä harjoituksesta.

*Tässäkin saatiin uusia vinkkejä! Erittäin hyödyllistä, ehkä nyt näillä neuvoilla edistymme.*

Harjoitus 3: Vauhtia
Viimeiseksi otimme suoraa: aita, aita, putki ja aita. Tarkoituksena oli juosta niin lujaa kuin mahdollista ja saada koira juoksemaan edellä. Tässä meillä ei ole koskaan ongelmia. Daco juoksi täysillä ja kuunteli hyvin. Kerran viimeinen rima tippui kun Daco kääntyi ilmassa katsomaan missä kaukana minä vasta tulen. :D Tätä tehtiin molemmilta puolilta ohjaten, mutta ei mitään selvää eroa ollut.

*Hauska lopettaa tälläiseen harjoitukseen, molemmille jäi sellainen olo päälle että: lisää kiitos, eikä ollenkaan turhautunut tai väsynyt :D*

Kiitos kaikille ohjaajille hyvistä neuvoista ja hauskoista treeneistä. Oli mukava päästä tehotreenaamaan tälläisiä pienempiä ohjaukseen liittyviä juttuja ja kontakteja. Nykyään kun treeneissä tehdään vain pari pitkää rataa eikä ehditä kunnolla paneutua ohjaukseen liittyviin asioihin. Niin, ja erittäin mukavaa porukkaa olitte. ;)

Hyvin muuten Daco jaksoi keskittyä, vaikka äiti olikin juuri ennen treeneihin lähtöä mennyt antamaan sille aamupalan... Eikä loppujen lopuksi pahemmin häirinnyt ne muut ympäri hallia olevat harjoittelevat koirat.