Lauantaina lähdimme kuuden aikaan ajelemaan kohti Vaasaa. Poiketen suunnitelmista matkasimme Riikan, Ninnin ja Ninnin äidin kanssa. Mukana oli siis neljä koiraa Duudelin lisäksi: kultaiset Wilma ja Wenla sekä novascotiannoutaja Elli ja kooikerhondje Wiia. Paikalle saavuttiin erittäin hyvissä ajoin joten ennen kehien alkua ehti tekemään yhtä sun toista, jos vain jaksoi. Matkaseurueen koirat pärjäsivät mukavasti, Wiia ROP-pentu, Wenla VSP-pentu, Wilma PN-2 vaca ja Elli ROP ja näyttelyn lopulla pääsi myös ryhmässä kuuden parhaan joukkoon. Dumle oli suuresta junioriluokasta ERI3, joka oli oikein mukava tulos tiukahkon tuomarin arvostellessa. PN-kehässäkin kävin pyörähtämässä kaverini kasvattinartun kanssa.

Päivä venyikin pitkäksi, oltiin näyttelypaikolla ekojan joukossa ja poistuttiin viimeisten seassa. Ehdittiinkin kuvailla koiria ja Dumle pääsi päivän lopulla myös näyttämään tokotaitojaan ympärillä oleville ihmisille. Sen pitemmittä puheitta oli taas mukava päivä!

--------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina oli vuorossa Dumlen toinen tottelevaisuuskoe... Jännitystä oli valtavasti ilmassa sillä eipä olla nurmikkokentällä pahemmin tokoiltu (ups) ja nyt lähiaikoina on alkanut hajut vähän enemmän jo kiinnostamaan.

Kehään mentäessä ja luoksepäästävyydessä Dumle pusutteli tuomaria samaan tyyliin kuin ensimmäisessä kisassa. Paikallamakuussa oli tuskaiset 2min kun viereisessä kehässä oli menossa evl jossa kapulat lentelivät ja koirat juoksivat... Kaikki koiratkaan eivät paikallaan pysyneet mutta se ei poikaa onneksi haitannut. Välillä laski jopa päänsä alas vaikka muutan oli todella tarkkana makuulla, ja vähän ne kierrokset olivat kyllä sitten nousseet sillä oli kuin kengurupallo liikkeen loputtua. Olimme kymmenensiä joten hetken aikaa saatiin odotella yksilöliikkeisiin pääsyä.

1507948.jpg1507951.jpg1507950.jpg
© Janina Vesala

Seuraamiset olivat Dumlen normaaliin seuraamiseen nähden pohjanoteerauksia, edelleen ne evl:n tapahtumat ja reunoilla oleva yleisö tuntuivat verottavan keskittymiskykyä. Liikkeestä maahanmenossa päätin varmistaa maahanmenemisen vaikka olisi se sinne tainnut valunut yhdelläkin käskyllä vaikka hidas olikin. Luoksetulossa varasti aivan hiukkasen ja tuli lujaa niin että ne jarrutkaan eivät ihan heti pelanneet. Liikkeestä seiso ihan katastrofi Dumlen normaaliin erittäin nopeaan pysäykseen verraten mutta pysäsi se nyt kuitenkin vaikka heittikin ittensä vähän vinksalleen. Hyppy ihan hyvä, mitä nyt tuli turhan lähelle estettä.

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8,5
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutuus 10

yht. 186p I-tulos KP 3. sija


Eli ihan mukavat pisteet tuli tästä toisestakin kisasta, vaikka tähän en voikkaan olla niin tyytyväinen kuin edelliseen, mutta tälläistä pilkunviilaamistahan tämä toko on. ;) Nyt vaan katse kohti seuraavia kisoja josko se viimeinen ykkötulos jostain tulisi.