Lauantaina lähdettiin aamulla aikaisin (kylläkin aikataulusta myöhässä vaikka kuinka paljon) Helsinkiin Golden Ringin mestaruustokokisaan. Ennen kisapaikalle menoa kieppasimme messukeskuksen kautta ottamaan Taijan, Elinan ja Paten kyytiin kun heille oli tullut bussiongelmia. Sain siis vähän Hesassa enemmänkin ajella tietöiden keskellä, oli vähän jännää touhua...

Kisa itsessään meni paremmin kuin hyvin. Lämmin ilma ja auringon paiste laskivat monien koirien tasoa mutta suureksi yllätyksekseni Dumle puhkui intoa ja iloa. Todellakin paras kisasuoritus Dumlelta (no eihän se ole kuin kolmessa vasta ollutkaan), ei yhtään turhaa hösellystä vaan pelkästään tarkkaa keskittymistä! Myös minulla oli tosi kivaa olla kehässä enkä yhtään jännittänyt kisan aikana, tämä oli tokoa parhaimmillaan. ;)


10.5 GR:n mestaruustoko, tuomari Marita Packalén

Luoksepäästävyys 10
Dumlella pysyi peppu maassa, mutta kovasti yritti hivuttautua tuomarin luo. Sitä kovempaa häntä heilui mitä lähemmäs tuomari tuli, onneksi tuomari totesi että säpäs se iloinen kaveri olet ja silitti vain vähän kaulasta. Oli ihan parin sekunnin päässä ettei Dumle revennyt täysin liitoksistaan. Sujui sentään se vika luoksepäästävyys niinkuin kuuluukin. ;D

Paikkallamakuu 10
Dumle ei mennyt ollenkaan lonkka-asentoon vaan oli tosi tarkkana koko 2min ajan. Yksi koira lähti vauhdikkaasti riehumaan ympäri kenttää ja toinen hissukseen kävelemään. Dumle katseli onneksi vain erittäin kiinnostuneena mutta ei lähtenyt mukaan hulluttelemaan.

Seuraaminen kytkettynä 9
Tosi iloista hyvää seuraamista, yksi perusasento vähän hidas ja täyskäännös väljä.

Seuraaminen taluttimetta 9,5
Etutassut ja häntä heiluivat vielä enemmän ja nyt myös täyskäännökset olivat hyvät.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Seurasi hyvin ja maahan meni ihan ok.

Luoksetulo 10
Tuli hyvällä vauhdilla, omasta mielestä kylläkin hieman vinoon.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Hyvä seuraaminen mutta pysäsi hitaammin kuin mitä yleensä.

Estehyppy 9
Meille laitettiin yksi lauta enemmän kuin suurimmalle osalle, pyysin että vähennettäisiin se yksi lauta sillä Dumle ei koskaan ole niin korkeaa hypännyt kun on niin nuorikin vielä. Eipä sopinut ja Dumlella kolahtikin takajalat hiukan esteeseen.

Kokonaisvaikutus 9
Taitava koira ja hyvännäköistä menoa.


yht. ALO1 193p KP  1.sija -> TK1
+ Snobin malja (alokasluokan paras kultainen uros)
+ Hepun malja (prosentuaalisesti kisan paras kultainen)


Snobin malja saatiin palkintojenjaossa mutta Hepun malja jaettiin vasta kun kaikki luokat oli ohitse. Se siis toimitetaan meille perille myöhemmin. :) Dumlen puoliveli Nemo (Taramin poika myös) oli alokasluokan 2. ja Pate oli 3.!
        Nyt on sitten Dumlella alokasluokka takana, vain13kk ikäisenä! Nyt saadaan siirtyä enemmän avointa treenailemaan ja kisatkin on jo tiedossa...

1547292.jpg 1547298.jpg 1547301.jpg 1547306.jpg
Luoksepäästävyys, seuraaminen, liikkeestä seisominen ja palkintojen jako (kuvassa ei kiertopalkintoja).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina mentiin lyhyen matkan päähän Raumalle. Dumle jun EH2 muuten mukavan arvostelun kera, mutta tuomari sakotti heti jos häntä vähänkin oli yli selkälinjan....näin tänään. Tuomarina oli August De Wilde Belgiasta. Pääsin käväisemään myös aussiekehässä päivän lopulla. Tellervo (Bywater Dorin) oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa upeasti ERI2 tiukan Liettualaisen tuomarin arvostellessa! Telle esiintyi kuin näyttelykonkari vaikka mitään näyttelyjuttuja ei tytölle ole opetettu ja ensimmäistä kertaa sen esitin. ;)

1547455.jpg

Usealle tutulle tuli muissa roduissa roppia, vsptä kera sertien mutta hiukeinta kaikista oli kiharakarvaisennoutaja Afron RYP-1! Huippua, Onnea Tiina ja Ari! Kannatti siellä odotella. Kiitos taas kaikille molempien päivien mukavasta seurasta.