Omien koirien osalta viimeinen Suomen näyttely oli Tampereen ryhmänäyttely, jossa Elena Ruskovaara tuomaroitsi n. 90 kultaista. Aamulla matkaan lähtö venyi "hieman" kun jo kotoa lähdettiin Dacon kanssa melkein puolituntia myöhässä sillä takaluukku oli jäätynyt kiinni. No siihen lisäksi vielä se että matkaseuramme heräsi vasta silloin kun piti olla jo lähtenyt. No pikaisesti valkoinen koira pesuun ja föönattavakseni, ja päästiin sitten viimein matkaan. Ja oltiin kuitenkin lopulta hyvissä ajoin paikalla, ei siellä yhtään kauempaa olisi tarvinnut hytistä ennen kehiä.
                Dacon lisäksi avoimeen oli ilmoitettu kahdeksan urosta. Vauhtia oli alusta asti eikä maneesinpohja ollut ollenkaan huono Dacolle, päinvastoin. Laatuarvostelussa Daco ei millään malttanut olla esittelemättä hienoja hurmauskiemurteluitaan tuomarille, ja Dacon iloksi tuomari vaan tykkäsi kun oli tuollainen ylisosiaalinen häslähöslä. Kyllä sieltä suurimpien intopuuskien jälkeen muistui se nätisti vapaasti seisominenkin, ja häntäkin jaksoi heilua koko ajan. Neljä koiraa sai avoimessa erin ja kahta parasta tuomari juoksutti pitkään vastakkain, ja Dacolle irtosi se luokkavoitto! Kunhan ensin vaan tajusin että tosiaan meitä sinne ykköseksi osoitti. Tuomari ihasteli Dacon iloisuutta pursuilevaa kehäesiintymistä ja sitä kuinka hienosti kantaa itsensä liikkeessä. Totesi myös että ei vauhti taida loppua ollenkaan, juu ei koskaan. :D
                Hetken aikaa odoteltiin sitten parhaan uroksen valintaa ja oli melkoisen jännittyneet oltavat kun porukka väheni pikku hiljaa ympäriltä. Siellä sitten neljän parhaan joukossa lopulta keikuttiin ja juostiin vielä muutamat kierrokset ja edestakaisin. Ja uskomatonta mutta totta, ykkössija se tuoltakin tuli! Itsenäisyyspäivän kunniaksi kotiintuliaisiksi siis sinivalkoista SERT ruusukkeen muodossa. Nyt kun Daco meni kirkastamaan viime näyttelykäyntinsä kakkosijan, ja tehden samalla jotain todella odottamatonta,  niin jouduttiin jäädä odottelemaan narttujenkin ajaksi. Siinä välissä Brenda ehti pyörähtämään kehässä hakien ropin ja sertin ja itse pääsin käymään hurmaavan tollerineito Vilkun kanssa pn-kehässä.
                Rotunsa parasta valittaessa Dacolla riitti vieläkin virtaa. Kotiintuomisina päivältä pari pokaalia ja poikienvärisiä ruusukkeita, sinistä ja vihreää yhdistettynä valkoiseen. Dacon tuloksena suuren kultsumäärän joukosta siis VSP kera SERTin!! Kyllä tämä tulos yllätti yhden jos toisenkin.

2126465.jpg2126464.jpg

"Erinomaista tyyppiä edustava kauniisti esitetty uros. Hyvät käpälät, luusto, kaula ja ylälinja. Erinomainen takaosa. Olkavarsi saisi olla pidempi. Hyvä runko. Kaunis hymyilevä ilme ja oikea päänmalli. Kantaa itsensä erinomaisesti liikkeessä. Hyvä jäntevä askellus ja hurmaava kokonaisuus." AVO ERI1 PU1 SERT VSP

Näiden kahden tämän vuoden virallisten näyttelyiden jälkeen Daco jää taas tauolle kasvattelemaan uutta turkkia kun tuo vanha valtava turkkikasa alkoi tippumaan tupoittain näyttelyä edeltävänä iltana. Ja aika hauskasti muuten nuo Dacon näyttelytulokset muuten menevät. Junioriluokasta sai aikoinaan Porista ja Tampereelta erinomaisen, sitten oli hetken aikaa eh-putki päällä kunnes taas Porista ja Tampereelta erinomainen! Pitäisikö tästä päätellä että ei kannata enään muihin kaupunkeihin ilmoittaa. ;)