Lauantaina käytiin Turussa Alfacenterissä tokokisoissa. Daco pääsi avoimeen Susannan ohjaamana ja Dumlella oli alokasluokan starttaus 11kk ikäisenä. Tuomarina Ilkka Stén.
           Dacolla meni paljon paremmin mitä osasimme odottaa, tuo kun on oikea mammanpoika joten jännityksellä odotettiin pysyykö se Susannan kanssa siellä kehässä ja suostuuko mitään tekemään. Kokeilu osoittautui kannattavaksi sillä murheenkryyninä olleessa paikallamakussa (tuo on ottanut tavaksi vinkua ja haukkua siellä...) se pysyi paria vinkumista lukuunottamatta hienosti. Muutkin liikkeet sujuivat hyvin (mitä uskalsin jännitykseltäni katsoa) mutta pari varmistus lisäkäskyä tiputti pisteitä. Pari harmillista nollaa tuli kun ihanat hajut osuivat nenän eteen ja nopean nuuhkimisen jälkeen tuo ei enään muistanut mitä oikeasti pitikään tehdä vaikka muuten liikkeet ovat olleet varmoja. Pisteitä tuli kokoon noista nollista huolimatta  140p AVO2. Susannalle kiitos kun uskaltautui kisaan tuon riiviön kanssa.

1362336.jpg1362337.jpg

Dumle oli saanut odotella autossa parin tunnin ajan, mutta onneksi aikataulussa oltiin etuajassa niin odottelu ei venynyt hurjan pitkäksi. Laitan tähän eritellysti pienen selityksen kera liikkeet:

luoksepäästävyys: Dumle päätti heti alussa nuoleskella itselleen pisteitä, ihan kirjaimellisesti. Pikku pusukone huomasikin tilaisuutensa tulleen ja se sitten olikin siellä tuomarin sylissä nuolemassa naamaa. 10
paikallamakuu: normaaliin tapaansa pysyi rauhallisesti ja varmasti 10
seuraaminen hihnassa: turbovaihde päällä, mutta liikaa hösellystä (ihan itseäkin nauratti seuraamisten aikana kun tuo viskoi etutassujaan kuin viimeistä päivää ja oli ratkeamassa ilosta) ja ohjaaja liikkui epämääräisesti
seuraaminen taluttimetta: täysin samajuttu, Dumlella into vain kohosi
liikkeestä maahanmeno: hyvä seuraaminen, normaalia hitaampi maahanmeno mutta heti käskyn jälkeen 10
luoksetulo:
nopea, mutta omasta mielestäni aavistuksen huono perusasento 10
liikkeestä seisominen: hyvä seuraaminen, normaali nopea stoppi 10
estehyppy: ei nykinyt ollenkaan käskyä odottaessa (jes), jäi seisomaan heti käskystä 10
kokonaisvaikutus: no mitäs tästä sanoisi, täys 10 :)

yht. 197p ALO1 1. kp

1362364.jpg1362365.jpg1362368.jpg

Todella tyytyväinen saan olla tuohon poikaan, enempää iloisuutta ja toiminnanhalua ei olisi voinut olla. Innostus ei yhtään laskenut loppua kohti eikä ottanut häiriötä mistään, mitä etukäteen epäilin. Me kun emme ole ottaneet yhtään kisamaista treeniä häiriössä. Vaikka tiesin että jos liikkeet sujuvat niin kuin yleensä treenatessa niin ykköseen on mahdollisuus, mutta edes hurjimmissa kuvitelmissa ei tälläistä (lähes) täyspottia voinut ajatella! Palkinnoksi saimme 15kg ruokasäkin, pokaalin, ruusukkeet ja pyyhkeen. Turun seudun kultaisten mestaruus meni 2. olleelle sillä mehän emme siihen alueeseen kuulu.

 1362370.jpg1362369.jpg1362371.jpg

Kerrankin itselläkin tuli innostus kisata tokossa, toisia kisoja vaan ei ihan hetkeen ole tiedossa. Mutta tälläisen startin jälkeen ei tunnu kovin kaukaiselta tavoitteelta saada tänä vuonna TK1 ja TK2 kun molempien luokkien liikkeet on kunnossa, mutta ei meillä ole mikään kiire. Daco todennäköisesti saa nyt keskittyä enemmän agilityyn kun se on selkeästi sen laji. Avoimen liikkeet se on osannyt täysin jo pitkään joten vain tuo kisatilanteessa toimiminen tökkii ja ulkokisoihin sillä ei ole menemistä ainakaan hetkeen.

1362372.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina menimme taas samaiseen Alfacenteriin mutta tällä kertaa epäviralliseen näyttelyyn, Åbo Åpen Showhun. Matkassa minulla ja Riikalla oli Dumle, Wenla (Joystep's Unique Design), Veeti (Clearing Pond's David Beckham) ja Lilli (Clearing Pond's Cinnamon). Wenla debytoi pikkupennuissa ollen 2.kp, Veeti sert/valioluokassa 5.kp ja Lilli suuressa sert/valioluokassa hienosti 5. Joten saatiin kaikille koirille kotiin vietäviksi ruusukkeita ja ruokasäkkejä. :)

Aluksi epäilin Dumlen ottavan tokovaihteen päälle kehässä kun samassa paikassa oltiin. Mutta ei läheskään, esiintyi aivan upeasti liidellen pitkin kehää. Oli tosi hyvän arvostelun kera junioriluokassa 2.kp. PU-kehässä ei odotetusti mitään jatkomenestystä kun näyttelyssä oli yli 100 kultaista. Käväisin kehässä myös kaverini koiran Helmin kanssa, Karvin kasvattajaluokassa Toffien kanssa sekä paras pää-kisaan mentiin kaikkien koirien kanssa seisoskelemaan.

Odotellessa otettiin Dumlen kanssa hieman tokojuttujakin kun innostus oli pojalla taas pilvissä. Sitä ei haitannut edes kiljuvat pikkulapset jotka juoksivat kosketusetäisyydeltä tai melkein päältä kävelevät koirat. Oli myös suurimmaksi osaksi kanssani ilman remmiä kun sillä ei ollut mitään kiinnostusta lähteä läheltäni edes kehässä juoksevien koirien perään. Loppukilpailujen jälkeen Dumle ja Rakka 5kk (kiharakarvainennoutaja) pääsivät leikkimään ja kaveruksilla oli kyllä todella hauskaa yhdessä. Pyörivät hienosti vapaana vain lähellämme meidän pakatessa tavaroita.

Kiitos kuskeille ja kaikille seurana olleille Turussa koiramaisissa merkeissä kuluneesta viikonlopusta. Meillä ainakin oli hauskaa.