Huh, kylläpäs tämä hiljaiselo onkin jatkunut pitkään. Erinäisten ongelmien takia blogissa on ollut hiljaista, vaikka kyllä päivittämisen aihetta olisi valtavasti ollutkin. Kuulumisia olen kyllä koneelle muistiin kirjoittanut joten ehkä vähitellen niitä tännekkin näytille lisäilen, ihan omaksi iloksenikin jotta muistaisi mitä missä milloin on tapahtunut. Ihan aluksi kuitenkin viime vuosi tiivistettynä jos siitä vaikka saisi hyvän lähtöstartin (toivon mukaan) ahkerammalle kirjoittelulle.

Vuoden aikana on ehtinyt tapahtumaan taas paljon. En uskalla edes laskea montako viikonloppua kului reissunpäällä, mutta elämäntapahan tämä on.

Heti alkuvuodesta Dumle kunnostautui tottelevaisuuden saralla saaden viimeinkin ne kolme ykköstulosta avoimestaluokasta, kyllähän se onnistui kun itse pidin hermoni (tarpeeksi) kurissa... Koulutustunnus TK2:sen lisäksi Dumle sai itselleen myös Turun seudun kultaiset ry:n tokomestari 2009 -tittelin. Vielä jännittävämmässä koetilanteessa olimme kesäkuussa Eurajoella kun kävimme kokeilemassa Dumlen taipuvuutta, ja taipuihan se ensi yrityksellä joten turhaa ei hyttysten syötävinä siinä helteessä oltu. Tavoitteet on nyt molemmista lajeista saavutettu, mutta treenausta jatkamme kuitenkin. Kokeissa tuskin enää käymme, vaikka eihän sitä ikinä tiedä.


Loppu kesästä muutaman kokeilun jälkeen Dumle nappasi sen odotetun viimeisen sertinsä tullen Suomen muotovalioksi ja sai lisäksi myös ensimmäisen cacibinsa! Ei ollut turha reissu Mikkeliin asti. Myös muita pu-sijoituksia tuli vuoden aikana ja valioluokassakin tuli jo pyörähdettyä. Nyt on ansaitun tauon vuoro ja ehkä sitten kesällä taas. Dacon tämän vuoden kolme tulosta vaihtelivat reilusti päästä toiseen ja pakollinen tauko tuli eteen kun iho-ongelmat ilmaantuivat, uudestaan sitten kun turkki mahdollisesti kasvaisi takaisin kunnolla.

Keväällä sain seurata Riikan F-pentueen elämää aivan alusta alkaen ja niinhän siinä kävi että kotonakin nelijalkaisten määrä kasvoi hieman yllättäen. Ei sitä voinut vastustaa kun heti ensimmäisellä näkemisellä tuo tuntui niin omalta ja niiden viikkojen aikana se tunne vain vahvistui aivan huomaamatta. Nuorin D on perheen vauva, mutta kyllä sitä luonnettakin jo löytyy tarpeeksi pitämään kaikki kiedottuna tassunsa ympärille. ;) Monessa menossa on jo Derokin ehtinyt olemaan mukana ja kilpailuissakin käyntiä on jo tullut aloiteltua. Kesällä muutaman kuukauden ikäisenä kävi kesäleirin möllitokokilpailussa ihastuttamassa yleisöä napaten täydet pisteet, joten ehkä meitä joskus tulee tottelevaisuuskilpailuissakin nähtyä ainakin startin verran...


            Kauniina olemistakin tuli harjoiteltua oikein mukavin tuloksin. Dero ja Dumle nappasivat kilpaa lukuisia sijotuksia ja bis-sijoituksia mätsäreistä, molemmat voittivat myös ihan koko mätsärin ja Dumle teki sen peräti kolme kertaa. Ne kyllä kirjaimellisesti itse kävivät hankkimassa nameja, leluja ym. kivaa itselleen. Pentuluokissa kierrettiin niin lähellä kuin kaukana ja Deron saldona niistä olikin 6 x ROP-pentu, VSP-pentu sekä RYP-3 ja 2 x RYP-1 sijoitus.


Omien koirien lisäksi tuli vuoden aikana kierrettyä niin Suomessa kuin ulkomaillakin muidenkin koirien kanssa ja sainkin kunnian esittää lukuisia eri koiria rotukehissä, myös muita kuin kultaisianoutajia. Kiitos kaikille tästä vuodesta, hauskasta reissuseurasta, kannustuksesta ja muutenkin kaikesta. Hyvässä porukassa kaikki on mielekkäämpää, silloinkin kun kaikki ei mene ihan putkeen!