776439.jpg776440.jpg776441.jpg
Vaihteeksi oli vuorossa kotinäyttely joten ei ollut tiedossa aikaista heräämistä eikä pitkää automatkaa. Lauantaina menin vain junnukehään Dacon kanssa joten kerrankin sai rauhassa jutella tuttujen kanssa ja kierrellä ympäriinsä. Daco saapui näyttelypaikalla vasta vähän ennen kisan alkua joten oli mukavan innoissaan.

Vuorossa oli ensin SM-osakilpailu ja sen jälkeen vielä piirimestaruus. Tuomarina toimi tänään Juha Palosaari. Daco olin ihan täpinässä kun kaikki vanhemmat junnut menivät kehään ja oli aika homma saada se pysymään paikallaan kun vielä takana ja edessä oli narttu. Tuomari puolitti joukon joten menimme hetkeksi odottelemaan vielä vuoroamme.

Kun meidän puolikkaamme vuoro oli niin menimme yhtä aikaa ympäri jonka jälkeen oli yksittäisarvostelun aika. Daco pysyi tapansa mukaan nätisti paikallaan tuomarin tutkiessa vaikka tuomari nostelikin etu- ja takapäätä ilmaan ja jalat vähän lentelivät miten sattuivat. :D Teimme kolmion ja vapaasti seisotuksen sekä puolittaisen kierroksen. Daco ei heiluttanut normaaliin tapaansa häntää vapaasti seisotuksessa joka aiheuttikin minulle itselle pienen tyytymättömyyden tunteen suoritukseemme kun olen niin tottunut että se häntä vispaa aina...

776442.jpg776443.jpg776444.jpg

Kun jokainen oli arvosteltu niin menimme taas kaikki kehään. Menimme vuorotellen puoli kierrosta ja sitten tuomari alkoi karsia porukkaa. Me pysyimme mukana ja se jos mikä oli hienoa. Väki väheni koko ajan ja huomasin olevamme 8 parhaan joukossa! Paras saavutus tähän mennessä osakilpailussa. Sitten koiria vaihdatettiin ja sain vaihdossa suloisen Tazzi samojedin. Suorituksemme meni mielestä hyvin sillä onnistuin saamaan tyttöön kontaktia vaikka se ei ollut mikään helppo tapaus ja oli selvästi jo väsynyt. Myös toinen handleri selviytyi Dacon kanssa hyvin, Dacokin näytti että osaa jopa käyttäytyä eikä koko ajan huutaa ja kiskoa luokseni mitä se on normaalisti esittänyt vaihtokoirana. Daco vaihdatettiin vielä toisellekkin handlerille ja minä sain sen aikaa pitää mopsia joka olisi ollut innokas esiintymään vaikkei siihen ollutkaan nyt tarvetta. Myös tämä toinen suoriutui hienosti Dacon kanssa.

776195.jpg 776197.jpg 776198.jpg

Tuomari sanoi päätöksen olevan hyvin hankala karsiessaan porukan viiteen ja tiputti meidät sitten siinä vaiheessa. Sanoi että teimme loistavan suorituksen mutta näin nyt valitettavasti tällä kertaa. Kun sijoittuneet oli päätetty niin pian alkoi piirimestaruuskisa. Kaikki Satakunnan kennelpiirin alueen junnut tulivat kehään ja kauan jouduttiin seisottelemaan koiria. Tuomari sitten valkkasi kolme jatkoon, meidät mukaan lukien! Pian kuitenkin kaikki muutkin palasivat kehään sillä oltiin valitettu että kisa pitää olla kokonaan uusi. Näin ollen teimme sitten vuorotellen edestakaisin ja kiersimme ympäri. Kun tuomari uudestaan valitsi mielestään kolme parasta niin ei muuttanut mieltään joten me pysyimme edelleen kiinni sijoituksissa. Teimme vielä puolikkaan kierroksen kunnes jännittyneinä seisotettiin koiria pitkän aikaa. Sitten tuli aika kun tuomari ojensi ruusukkeet ja me saimme sen punaisen eli meistä tuli Satakunnan kennelpiirin piirimestareita 2007! Toiseksi tuli italiaanon esittäjä (joka kisasi vain pm-kisan sillä hänellä on jo osarivoitto) ja kolmanneksi sheltin kanssa kisannut.

Piirimestaruudesta en ole uskaltanut edes ääneen haaveilla, mutta oli kyllä aivan sanoin kuvaamattoman upeaa voittaa se nyt näin viimeisenä vuonna ja vieläpä Dacon kanssa. :) Tästä suuret kiitokset tuomari Juha Palosaarelle!

Jäimme vielä seurailemaan ryhmäkehiä ja Daco pääsi naurattamaan ympärillä istuvia... etenkin eräs ulkomaalainen seurue jaksoi nauraa Dacon hassutuksille ja tempuille mitä poika jaksoi esittää aina vaan uudestaan ja uudestaan.

776446.jpg776447.jpg776445.jpg

Sunnuntaina näyttelypäivä alkoi melko kiireisesti kun yritettiin nopeasti kipittää Dumlen kanssa näyttelyalueen toiselle puolelle jossa aluksi syöksyin Susannan berninpaimenkoira Pepin kanssa kehään. Sitten siirryttiin pikaisesti englanninspringerspanieli kehälle jossa pienen pohdinnan jälkeen Susanna meni esittämään Karon ja itse sain lepäillä kehänlaidalla, Karo kun ei ole mikään vaivattomin esitettävä. ;D Sitten oli vuorossa kultsukehä jonne mentiin vain seuraamaan kehään ja juttelemaan tuttujen kanssa, ei sitä kehää kyllä sitten paljoa tullut seurattua... Erityisen mukavaa oli nähdä Dumlen kasvattaja Heli, joka oli tullut Poriin Joensuusta saakka.

Aika kului nopeasti ja pitikin jo siirtyä junnukehälle. Pauliina teki hyvän suorituksen Elli-tollerin kanssa ja sijoittuikin 2. sijalle! Minäkin päädyin mutkien kautta kisaamaan Ellin (KANS&FIN&LTU Mva EUV-06 LTUV-07 TK2 Arcticfox's Diana) kanssa kun rotukehät menivät sen verran muilla päällekkäin. Elli oli jo jonkinverran väsynyt rotukehän ja junnuilun jälkeen mutta energisenä koirana jaksoi kuitenkin vielä tsempata minunkin kanssani. Ensimmäinen yhteinen kisamme sujuikin hyvin siihen nähden että Elli ei ole tottunut "väärällä" puolella juoksemiseen ja tuomari laittoi meidät vaihtamaan puolta jatkuvasti... Loppu kisasta alkoi Elli vähän kaivata mammaansa kun näki ja kuuli hänet kehänlaidalla. Tänään ei meille sijoitusta tullut mutta mukavaa oli kisata Ellin kanssa. Kiitos Ninni lainaamisesta!

779421.jpg779422.jpg

Junior handlerin loppumisen jälkeen lähdimme käymään ulkoiluttamassa Susannan hoitokoiria. Olikin aika selviytyminen kahden nuoren innoissaan olevan tanskandogin kanssa jotka olisivat mielellään painineet vähän väliä keskenään. :D Kun oltiin koirat saatu hoidettua ja käytyä Susannan luona niin palasimme raviradalle katsomaan ryhmäkehät. Tulimmekin juuri sopivasti ja löysimme vielä istumapaikatkin. Dumle otti tämäkin samaan malliin kuin muutenkin koko näyttelypäivän ja hetken paistateltuaan ihmisten ihailun ja rapsutusten kohteena kömpi penkin alle nukkumaan sikeästi. Helikin vielä nähtiin ja Dumle pääsi köllöttelemään syliin ja pusuttelemaan Helin märäksi. Dumle nauttikin koko päivästä kun rapsutuksista ja ihailusta ei todellakaan ollut pulaa kun koko ajan ympäriltä sateli ihailuja. Ja löytyipä näyttelypaikalta pari muutakin pentua joiden kanssa oli erityisen mukavaa vähän leikkiä.

Kiitos kaikille viikonlopun mahtavasti seurasta! ;]