Vähän on tullut laiskoteltua blogiin kirjoittelun suhteen mutta käyn nyt kerralla läpi taas viime tapahtumat.

Muutakin koiramaista mahtuu aikatauluun viikottain viikonloppuisten reissujen lisäksi (alla olevien näyttelyiden lisäksi kun on tullut käytyä vielä muissakin näyttelyissä muiden apuna). Tiistait ollaan Lattomeren kentällä vetämässä Susannan kanssa TVA Pori ry:n Yläkoulua, tasoltaan se on alokasluokkaa. Dumle toimii mallikoirana samoin kuin Daco aikoinaan Noormarkun koulutuksissa, hoitaen hommansa hienosti. Tokokisoissakin käväistiin nuoremman kanssa, vain parista pisteestä jäi kiinni ykkönen mutta into oli kisassa kohdillaan, upeasti mm. seuraamisesta 10! Tuomarikin totes että ei se nyt noin hauskaa voi olla. Torstaisin käydään edelleen agiliitelemässä molempien kanssa, vauhtia koiriin tulee koko ajan enemmän ja enemmän... Mejäilläkin ollaan ehditty syksyllä sekä treenattu noutojuttuja. Lisäksi Dumle on kunnostautunut temppusaralla oppien tasapainoa vaativia temppuja, ihan uusi piirre tuolle jyrälle.

20.9 Saimme matkaseuraksi Hyvinkään ryhmänäyttelyyn Riikan ja englanninspringerspanieli Stellan. Menestys ei ollut päätähuimaavaa mutta uusi elämys näyttelypaikkansa puolesta... Dumle ERI2 oppien ehkä pari sanaa viroa, ainakin sen verran pääkallellaan kuunteli virolaisen tuomarin juttelua hänen tutkiessaan poikaa. Windy valioluokan ykkönen ja springereissä Stella PN4.

27.-29.9 Oltiin Ahvenanmaan reissulla Eckerö KV:ssa. Matkaseurueeseemme kuului omistajiensa kera Wilma & Wenla-kultsut, Wole-polski, Wanni-briardi ja Nuppu & Mölli-karjikset. Auto- ja laivamatkat sujuivat hyvin, Göranin viiden tähden mökkikin löydettiin ja iloksemme huomattiin mukavasta isosta mökistä löytyvän kaikille omat huoneet! Dumlestakin oli kivaa kun oli ikioma sänky jossa nukkuikin molemmat yöt tyytyväisenä. Lenkkimaastot olivat kultsuille sopivia ja Dumle sai purkaa suurimmat energiansa aina pois juoksemalla vapaana. Ja löytyi niitä kivoja lammikoitakin joissa kylpeä... Sekä mökkimme oli kauniilla paikalla, rannassa sai hienoja kuvia kallioilla ja ehkä ensimmäistä kertaa elämässään Duudeli jaksoi poseerata pitkään ryhdikkäästi, yleensä kun on mahdollisimman lysyssä ja masentuneen näköisenä kun kamera otetaan esille.
             Näyttelyssä Dumle hurmasi jo kolmannen slovenialaisen tuomarin (ennestään saldona sen maalaisilta pu-1 ja pu-2), tällä kertaa tuomaroimassa oli Alenka Cerne. Tuloksena NUO ERI1 PU4, paremminkin olis tuomarin mukaan pärjännyt jos ei olisi niin ylpeä hännästään.

"Almost 18 months of outstanding type. Excellent coat and condition. Standing this dogs presents a very balanced picture which is slightly spoiled on the move with a little bit high tail carriage. Beautiful head. Well set ears. Excellent neck & topline. Very good chest and forechest. Excellent angulation. Moves with drive." NUO ERI1 PU4 


2038452.jpg2038453.jpg2038454.jpg

12.10 Järjestettiin match show Noormarkussa ja taas Daco pääsi esiintymään Dumlen tullessa mukaan "seurakoiraksi". Upeasti Daco taas esiintyikin, ilo oli sen kanssa taas olla kehässä kun häntä heiluu ja kontakti pysyy vahvasti, joskus vähän turhankin vahvasti liikkeissä. Tuloksena hienosti punaisten-3.

15.10 Menimme vuorostaan Dumlen kanssa mätsäröimään Poriin. Kehä siirrettin totohallista ulos kun ilma oli hyvä, parempi niin sillä sisällä lattia olisi ollut turhan liukas isoille koirille. Olimme ensimmäisessä parissa Susannan & Pepin kanssa, ja tuomarilla oli kova työ päättää kumpi olisi parempi. Lopulta ojensi meille sen punaisennauhan ja sitten juostiin pikapikaa sisälle lämmittelemään. Punaistenkehässä tuomari otti meidät jatkoon ja sitten pähkäili pitkään sijoituksia. Pääsimme kahden parhaan joukkoon ja pitkän mietinnän jälkeen laittoi Dumlen kakkoseksi sanoen että olisi kyllä molemmat halunnut laittaa voittamaan. Mutta parempi tuo kakkossija sillä haluttiinkin lähteä pian takaisin kotiin kun oltiin jo syväjäädytty ja BIS-kehässä oltaisiin sisällä vain liukasteltu.

25.10 Oli Seinäjoki KV:n vuoro. Näyttelyä edeltävänä iltana mentiin Ulvilaan Susannan luo, ja yöunet jäivät väliin laittaessa koiria, mutta vasta näyttelyästä kotiuduttua alkoi väsyttää... Auto täynnä koiria startattiin jo viiden aikaan, Dumlen ja Brendan lisäksi mukana oli Wenla, Windy, Tellervo-australianpaimenkoira, Macho-pomeranian ja Mozart-amerikancockerspanieli. Toisessa autossa vielä Wilma, Svea-walesinspringerspanieli, Elli-novascotiannoutaja ja Wiia-kooikerhondje. Sanomatta on selvää että kiirettä piti kehien välillä, ja esittäjät vaihtuivatkin lennosta toiseen.
            Kultsutuomari norjalainen Irene Krogstad käytti koko skaalaa, hieman alkoi hirvittää mennä kehään kun nuortenluokassa tuli ennen Dumlea pelkästään EH:ta, H:ta ja T:tä... mutta poika yllätti jälleen ja nappasi hienon arvostelun kera luokkansa ainoan ERInomaisen. Ja nuorissa kilpaili sentään peräti yhdeksän koiraa.

"Utm. typ. Mackulint huvud med mkt bra uttryck. Vacker hals. Bra bröstkorg. God front. Välvinklad bak. Mkt bra lår. Mkt bra överlinje. God päls, benstomme och tassar. Rör sig mkt väl. Mkt trevlig." NUO ERI1


3.11 Koitti se kauhulla odotettu päivä, Dumlen lonkka- ja kyynärkuvaus. Nyt poika saa viettää doupattuna vapaata kaikista vir. kisoista keskittyen vain treenailuun silmällä pitäen tulevaa.