Talvi on kyllä meidän kaikkien ehdoton lempivuodenaika. Ei kuratassuja tai pökerryttävän kuumia lämpötiloja, ja ulkona saa viilettää menemään lumisilla pelloilla ja huurteisissa metsissä. Kotipihassa saa kaivaa pihan täyteen kuoppia ihan luvallisesti ja ottaa painimatsi useaan kertaan päivän aikana. Etenkin nuo kaksi nuorinta kun voisivat leikkiä ja painia vaikka vuorokauden ympäri. Dumlekin on taas päättänyt tiputtaa joka talviseen tapaansa turkkinsa kokonaan, pussillinen karvaa lähtee päivittäin joten viettää talven taas bikinikunnossa, kuinka järkevää.

Näin talvisin tuleekin lenkkeiltyäkin enemmän kunhan pakkaseen vain varautuu kunnolla, harmi vain että pimeys tulee niin nopeasti kun päivät kuitenkin kuluvat koulussa. Viikonloput ovat näin loppuvuodesta vapaita näyttely- ja kisamatkoista, joten silloin yleensä yritetään valoisaan aikaan olla mahdollisimman paljon ulkona. Nyt viime lauantainakin tuli tehtyä lähes kolmen tunnin lenkki mm. luontopolkua pitkin ja koirat kyllä nauttivat. Vielä viimeisillä metreilläkin jaksettiin metsässä kurvailla ja jahdata toisiaan kuka milloinkin jonon ensimmäisenä. Vauhtia silti riittää ulkona yleensä sen verran että palelemaan ei ehdi.  


Ovatkohan pojat seuranneet lähiaikoina tulleita tanssiohjelmia liiankin paljon, viejän roolista ilmeisesti vielä hieman kinaa tai sitten kyseessä nykytanssin koreografia...