13.-14.3.

Kerroin etukäteen tästä tokodebyytistä ihan yhdellä kädellä laskettavissa oleville, sillä en ollenkaan osannut kuvitella miten kisa menee. (Kaikkien koirieni debyytit ovat muuten samaisessa, Turun seudun kultaiset ry:n kisassa tehty!) Ihan erilainen tapaus tuo on kuin vanhemmat koirani, joten itselle tuo uudella tavalla kisatilanteessa toimiminen ei tullut ihan selkärangasta, kyllä videolta katsoessa välillä tuli ihmeteltyä itselleen! Tein välillä liikkeitä ihan kuin Dumlen kanssa ja napero olikin sitten noissa tilanteissa hiukan kuutamolla. Jännittäessä eivät aivot kyllä ihan täysillä käy.

Mutta paljon positiivista oli kyllä Deron kisatilanteessa toimimisesta. Olemme meinaan hävyttömän vähän kisanomaisesti treenanneet joten olisi se ihan metsäänkin voinut mennä (kyllä me edellisenä iltana koulun kentällä paniikkikokeilu tehtiin!). Todella iloisesti ja innokkaasti se teki töitä ja kyllä kisan jälkeen tulikin ihmisiä yleisöstä huikkaamaan kuinka symppis se oli liikkeitä tehdessään.

Kytkettynä seuraamisen vähennys taisi olla ihan omasta säheltämisestäni johtuvaa. Olimme alokasluokan ensimmäisiä joten en tiennyt seuraamiskaaviota etukäteen ja meinasi oikeat ja vasemmat seota. Maahanmenossa vanha ongelma nosti päätään, Dero ennakoi maahanmenoa kun liikkuri kerta maahanmenosta puhui… Teki loistavan hissimaahanmenon puoliksi kunnes jokin järjenvalo syttyi päässä ja se jatkoikin seuraamista, ja minä sitten siihen heti perään käskyttämään maahan. Hiukan nauratti kun sen videolta katsoin. Estehypyssä Dero oli aivan muissa maailmoissa, tosi innokkaasti oli lähdössä seuraamista tekemään eikä sillä ollut hajuakaan mistään hyppyesteestä. Teki se siinä sitten parit hienot omat liikekoukeronsa kunnes ihan suosiolla kiitettiin ja häivyttiin.

Tuomarina Ilkka Stén

Luoksepäästävyys

10

Paikalla makaaminen

10

Seuraaminen kytkettynä

Seuraaminen taluttimetta

10

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

8

Luoksetulo

10

Seisominen seuraamisen yhteydessä

10

Estehyppy

0

Kokonaisvaikutus

10


yht. 175p. ALO1

 

Seuraavan päivänä palattiin palelemaan samaan paikkaan Åbo Åpen näyttelyyn.  Malin Danielsson sijoitti junnu-urosten joukosta Deron 3. sijalle mukavan arvostelun kera, mutta Veeti pamauttikin sitten koko potin ollen BIS! Ei sitten ihan turhaa ollut hytistä kylmästä koko päivää.

 

21.3.

Tampereella ruotsalainen Karl-Erik Johansson tuomaroi 78 kultaistanoutajaa.  Junioriluokassa vain kolme sai erinomaisen ja niistä Dero sijoittui ensimmäiseksi hienon arvostelun kera.  PU-luokassa pikkumies oli vielä 5 parhaan joukossa, jolloin tuomari totesi nuorella koiralla olevan vielä aikaa joten epävirallisena tuloksena ”pu5”.

Arvostelu suomennettuna: ”Erinomaista tyyppiä. Hyvin kehittynyt juniori. Kaunis maskuliininen pää. Tummat silmät. Hyvin täyttynyt kuono-osa. Hyvä ilme. Hyvä purenta.  Hyvä kaula. Erinomainen rintakehä. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä luusto. Liikkuu erittäin hyvällä askeleella. Selän tulee vielä kiinteytyä. Erinomainen turkinlaatu. Esiintyy hyvin.”