Huh, mistäs sitä edes aloittaisi. Viikonloppu oli kyllä varsinaista kakkosputkea, niin Turussa lauantaina kuin Porissa sunnuntaina.

Riikan kanssa ajeltiin helteiseen Turun näyttelyyn Dumlen, Wilman ja Wenlan kanssa. Onneksi sentään koirien häkit saatiin puiden varjoon, näyttelypaikalla kun ei muuten varjoa pahemmin ollut päivän aikana joten hieman hiki virtasi ja iho kärventyi... Tulokset onneksi olivat kuitenkin mukavat joten turhaa ei siellä auringonpaisteessa paahduttu! Dumle voitti junioriluokan ja pääsi jatkoon pu-luokassa. Lopulta huomasin olevani Dumlen kanssa kahden parhaan joukossa ja silloin tuomari sitten paljon juoksuttikin, useaan otteeseen piti mennä edestakaisin ja ympyrää ja seistä jälleen jne. No viimein sai tehtyä ratkaisin ja laittoi Dudun PU-2 v-SERTin kera! Voittanut  monen maan valio koira sai sen tarvitsemansa Suomen sertin valioituakseen. Tuomari vaan siinä kätellessään sanoi että todella ihana koira, todella kiva. :) Tuomarina ollut Rajko Rotner kirjoitutti Dumlelle myös todella mukavan arvostelun:

"Correct size. Quality coat. Excellent condition & expression. Nice correctly built head. Correct proportions of body. Excellent angulation, chest & front. Correct dynamic movement. Excellent presentation."

1774791.jpg

Mukana olleet tytötkin pärjäsivät hienosti. Wenla teki debyytin Suomen junioriluokkiin juuri 10kk täyttäneenä ja oli ERI1. Wilma myöskin valioiden ykkönen, joten sain pn-kehään hihnan päähän pikku Wenliksen. Vaikka etukäteen luulinkin että neiti on hirveästi Riikan perään kehässä mutta eipä ollut sitten ollenkaan, esiintyi todella hienosti ja iloisesti koko ajan. Kivuttiin sitten peräti sijalle PN2 SERTin kera! Wilma siinä aivan perässä PN3. Heti pn-kehään jälkeen vaihdoin Wenlan lennosa velipoika Enzoon kasvattajaluokkaan esitettäväksi, Joystep's olikin sitten ROP-kasv.

Kotiin päästiin yllättävän ajoissa ja ehdein taas niitä suloisia pentupalleroita Riikankin luona pysähtyä ihastelemaan.

-----------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina näyttelymatka olikin lyhyt sillä taas oli "kotinäyttelyn" aika. Olin ilmoittanut molemmat pojat kehään, Daco lähinnä kannatuksen vuoksi kun niin lähellä taas näyttely pidettiin. Ja kun nyt turkkiakin tuolta pojalta löytyy parin koiran verran joten oli juuri sopiva ajankohtakin käydä pyörähtämässä vir.rotukehässä yli vuoden tauon ja pitkän eh-putken jälkeen. No se kehäkäynti ei ihan pyörähdykseksi jäänytkään...

1771617.jpg1771620.jpg

Dumle sai erinomaisen ja voitti luokkansa, hieman helle verotti esiintymistä mutta kunnialla selvittiin. No, Daco teki saman perässä avoimessa luokassa! Meinasi kyllä leuka loksahtaa polviin jo siinä vaiheessa kun kuulin kehäsihteerin sanovan eri, siis erinomainen minun pikkuiselle Dacolleni! Tuomari vähän huvittuneena katsoi meidän iloitsemista, ei tainnut ajatella sen olevan meille jo huima saavutus. :D Daco juoksi aidon showkoiran tavoin ja piti kestohymyn naamallaan, ihan kuin sille olisi joka päiväistä tämä erinomaisuus. ;) Kilpailuluokassa Dacon hurmauskikat olivat selkeästi tepsineet hyvin sillä tuomari Viviane de Cuyper-Boesmans osoitti meidät ykkösiksi!  

1771606.jpg1771596.jpg1771593.jpg

Alku iloitsemisen jälkeen iski hätä, molemmat mammanpojat olisivat pu-kehässä, erittäin epätodennäköinen käänne oli siis iskenyt. Siinä olikin pähkäilemistä että kumpi pojista menisi Susannan kanssa paremmin, päädyttiin siihen että itse vein Dumlen. PU-kehässä tuomari nappasi jun eri3 jatkoon (Selvisikin sitten ettei tuomari tainnut säännöistä ihan perillä olla. Kehäsihteeritkään eivät kovinkaan ajantasalla asioissa olleet...) Kun olin Dumlen kanssa siirtynyt kehästä pois tajusin vasta kunnolla mitkä koirat siellä jatkossa olivat, Daco yhtenä neljästä Susannan kanssa. Oli poika muuten melkoinen petturi, ei edes vilkaissut perääni kehässä (missä oli se koira joka parhaimmillaan kiljui kurkku suorana jos joutui junior handlerissa vaihtokoiraksi?). Tajuntaan kesti hetken mennä tieto pu-kilpailun kulusta, etenkin sitten kun Daco oli siellä kahden parhaan joukossa! Meinasi kyllä itku tulla kun tajusin että serti ja cacib oli tullut, toinen uros kun oli jo inttikin. Niin siinä sitten kävi, että Daco joka oli tuotu näyttelyyn pienellä hälläväliä asenteella "olis nyt kiva jos eh:n sais", sai näinkin käsittämättömän hienon tuloksen itselleen: AVO ERI1 PU2 SERT VACA -> vahvistuu CACIBiksi! Valtavat kiitokset Susannalle joka hienosti handlasi Dacon pu-kisassa! En mä nyt sitten turhaa puunannut ja yrittänyt saada Dacon paksun turkin villimpiä kutreja kuriin. 

 1771595.jpg1771615.jpg1771607.jpg

Dacon loistelias arvostelu menee näin:

"3 years old. Very good type. Masculin head. Nice expression. Excellent pigmentation. Good ear set. Elegant topline. Excellent tail set. Short coupled. Excellent angulation. Good feet. In good condition. Narrow in back. Good mover. Little a bit round eyes. Well presented."


Pn-kehässä sain esittää Riikan toisen koiran Greenhill's Stardust "Windyn". Myös Windyn kanssa yllettiin PN2 sijalle VACAn kera!

Kiitos kaikille viikonlopun seurasta ja onnitteluista! Tämän viikonlopun avulla jaksaa taas pidempiäkin reissuja.