Voitokkaat pojat Dumle & Wilson: 8.5. Ventspils KR ROP RYP-1 ja 7.5. Talsi KR ROP RYP-1 BIS-2
 

Perjantai illalla lähdimme matkaan Susannan ja Johannan kanssa mukanamme itseltäni Dumle ja Dero, Susannalta berninpaimenkoira Peppi ja clumberinspanieli Brenda sekä vierailevat tähdet Wilson ja englanninspringerspanieli Stella. Tallinnaan päästyämme ajelimme läpi yön Talsiin näyttelypaikalle odottelemaan sisälle urheiluhalliin pääsyä. Aika hassua oli kyllä ajaa siten että näki sekä auringonlaskun että auringonnousun... Hereilläolo tunteja ei uskaltanut enää edes laskea mutta yllättävän pirteästi jaksoimme vielä läpi koko näyttelypäivän joka venyikin sitten ihan sinne viimeisiin hetkiin asti.

Aloitimme kehäpyörähdykset kultaisten kanssa Zorica Salijevicin kehässä joka oli kokoluokkaa postimerkki, joten kuvia ei siltä päivältä löydy. Wilson voitto junioriluokan saaden viimeisen tarvitsemansa junnusertin, Derolle tulokseksi avoimenluokan voitto ja Dumle voitti valioluokan. Tuomari jo tässä vaiheessa päivitteli että kuinka monta koiraa minulta mahtaa löytyä kun hän aina halusi tervehtiä koirienesittäjät tervetulleiksi ja minä sinne aina vaan uudestaan ja uudestaan ilmestyin. Pu-luokassa Wilson vei voiton ja Dumle tuli kolmanneksi, ja sitten hetken kuluttua ropin valinnassa Wilson vei pidemmän korren ja toi leiriimme päivän ensimmäisen ROP tuloksen. Pienen hengähdystauon jälkeen jatkoimme samaa linjaa ja sekä Brenda että Stella hakivat ROP-tulokset itselleen jolloin samalla Stellasta tuli myös Latvian sekä Baltian valio. Tuomari sitten totesikin että olisin tainnut voida tuoda vaikka minkä koiran kehään hänelle ja esittää sen voittoisasti. Peppikään ei jäänyt yhtään huonommaksi toisessa kehässä ja oli myös ROP, joten vaatimattomasti kaikista mukana olleista roduista tuli ROP koirat.

Ryhmäkehien alkua saatiin muutamat tunnit odotella mutta ei tosiaankaan turhaan. Loppukilpailut alkoivat lupaavasti kun Peppi pääsi 7 parhaan joukkoon ryhmässä 2. Kasiryhmän tuomaroi samainen ruotsalainen rotutuomarimme ja melkein sieltä tuli se vitsailemamme kolmoisvoitto. Stella oli RYP-5, Brenda RYP-2 ja Wilson RYP-1! Ja tuomari jaksoi edelleen päivitellä että miten pysyn järjissäni sen kanssa kun se on tuollainen, se kun oli aina hyvin hillityn rauhallinen.... ;)) Wilson jatkoi bis-kehässä vielä menoaan ja oli huikeasti BIS-2, tuomarina toimi Kamen Litov.

Tästä sitten jatkettiin matkaa paikkakunnalle Ventspils erittäin huonossa kunnossa olevia teitä, kera pienen lähes tunnin viivätyksen kanssa kun Johanna teki tuttavuutta paikalliseen poliisiin. Epäilyttävästä ulkokuoresta huolimatta hotellimme oli positiivinen yllätys kun saimmekin kahden huoneen suuren huoneiston ja ympäristössä oli hyvät ulkoilutuspaikat. Turhan monen tunnin valvottujen tuntien jälkeen kaikki koiria myöten taisivat nukahtaa parissa sekunnissa, vaikka viimeiset sanat taisivat ainakin minun suustani olla että mua ei vielä yhtään väsytä... Aamulla koimme pienen järkytyksen kun näyttely olikin ulkona laajalla puistoalueella täynnä eriskummallisia patsaita ja taideteoksia. Järjestäjiltä löytyi meille onneksi pressu koirien aitauksen pohjalle ja varjopaikkakin löytyi kehäteltan takaa. Päivästä kun tulikin sitten helteinen ja hiukan siinä tulikin sitten itseä käräytettyä pitkän päivän aikana. Koko ajan oli vielä niin kova tuuli että teltatkin olivat jatkuvasti ilmaan lähdössä. Ja välillä ihan rasittavuuteen asti oltiin kuin jokin suurempikin nähtävyys, lauantaina saatiin sentään sen verran syrjeisempään paikkaan meidän leiri pystyyn mutta sunnuntaina sitä mahdollisuutta ei ollut. Joten monet kymmenet kyllä jatkuvasti aitaukseemme tulivat kurkkimaan ihan peitteitä tieltä nostellen, rapsuttelemaan koiria ja ottamaan kuvia. Erittäin harva mitään lupaa kysyi ennenkuin meni koiria pitelemään, hiukan tuntuu olevan eri tavat tuollapäin... Välillä kun olisi ihan kiva että ne olisivat ihan rauhassakin saaneet siellä levätä. No Derosta ainakin oli kiva kun kokoajan löytyi uusia rapsuttajia.


Kultaiset tuomaroi liettulainen Jurate Butkiene joka oli hyvin tarkka. Wilson, Dero ja Dumle voittivat jälleen kaikki omat luokkansa mutta pu-sijoitukset menivät toisin kuin edellisenä päivänä. Dero oli pu-5, Wilson pu-3 ja päivän tähti Dumle pu-1 saaden sertin tullen Latvian muotovalioksi! Narttujen tuomaroinnin jälkeen myös ensimmäinen ROP saatiin hyppysiimme, joten päivän lopuksi oli luvassa Dumlen ensiaskeleet ryhmäkehässä. Brenda oli myöskin ROP, Stella pn-2 ja Peppi pn-5.
 

Ryhmän tuomaroi Helena Borisova Valkovenäjältä joka jätti kokoomakehässä meidät hyvin pienelle huomiolle, hiukan kävi ilmettä katselemassa kun toisia taas juoksuttikin. Joten mentiin siinä uskossa että ryhmän häntäpäähän jäädään. Mutta niin siinä sitten kävi että koirat vain vähenivät ympäriltä ja Brenda oli RYP-3, jolloin me sitten jäimme enää englanninspringerin kanssa jäljelle. Sen verran kuulutuksista sai taas selvää että toiseksi kuulutettu rotu loppui spanieliin joten niin siinä kävi että jo toisen kerran viikonlopun aikana sain liidellä kultaisennoutajan kanssa RYP-1 sijalle! Ikinä en ole muualla kuin pentunäyttelyissä ryhmänvoittoon koiria esittänyt ja nyt heti tuplana, ihan huippufiilikset kyllä oli ja on edelleen! BIS-kehässä tuomarina oli venäläinen Valentina Ivanischeva ja kaikki ryhmäkoirat esittäjineen olivat eri kuin lauantaina, ja sijoituksetkin menivät tällä kertaa muille. Newfoundlandinkoira vei bis-potin siinä missä nöffit taisivat voittaa kaiken muunkin mitä mahdollista.


oik. kuva (c)Jurate Butkiene

Kerrankin fiksusti oltiin pakattu tavarat jo ennen ryhmiä joten saimme heti lähteä takaisin kohti Tallinnaa jonne taas läpi yön ajelimme. Aamulaivalla sitten Helsingin puolelle ja takaisin Porissa oltiin sitten maanantaina kolmen aikaan. Mutta melko pirteinä mentiin kyllä vielä illalla agilityynkin....

Koko reissu oli kyllä kaikinpuolin hyvin onnistunut, kiitokset matkaseurasta ja apukäsistä Susannalle ja "kenneltyttö" Johannalle. ;)