28.8. Taidettiin yllättää moni, kuten itsemme ja käytiin Deron kanssa Kankaanpäässä palveluskoirien käyttäytymiskokeessa. Hiukan kyllä aamulla arvelutti lähteä matkaan kun ei meinannut kurkusta kuulua ollenkaan ääntä ja kuume ei meinannut pysyä aisoissa. Hyvällä arpaonnella oltiin sitten tietenkin heti ensimmäisessä parissa, olisi ollut toki kiva seurata ensin jonkun muunkin suoritus kun ikinä ennen en ollut BH-koetta nähnyt. Dero oli ensin paikallamakuussa ja taisi makailla siellä ihan rauhassa, ja parimme oli onneksi ripeä liikkeissä joten ylimääräistä odottelua ei tullut. Melkoisella innolla siirryttiin liikkeiden pariin pitkän paikallaolemisen jälkeen, verrattain ainakin siihen että oltiin tehty ainoastaan niitä parin minuutin paikallaoloja tokokokeissa. Paljastettakoon, että hiukan kyllä sydän taisi tykyttää kun siellä seisoskellessa tajusin että se kestää oikeasti niin kauan… onneksi koira otti asian lunkimmin.

Pitkä seuruukaaviokin pysyi muistissa ja sain jopa kehuja tarkasta tottelevaisuusosuuden kaavion suorittamisesta, se oli ehkä se suurin stressin aihe koko kokeessa kun muissa kokeissa ei ole mitään liikkeitä tehty ilman käskytystä. Ja välillä oli kyllä Deron ilmeet mielenkiintoisia kun jotkut normaalisti korkeasti sanomani käskyt tulivat melkoisella bassovolyymilla... Tuomarin arvostelussa vilisi erinomaiset ja erittäin hyvät, luoksetulossa miinusta tuli suoraan sivulle tulemisesta. Mutta yleisvaikutelmaltaan Dero oli mm. tarkka suorittaja ja teki hyvää yhteistyötä kanssani. Kuulemma voisi tuolla tottiksella mennä jo ihan palveluskoirakokeisiin, kukahan sitten treenaisi sille jonkun lajin siltä puolelta kisakuntoon…? ;D 

Kaupunkiosuudelle ei pari koirista päässyt, mutta muiden kanssa suunnattiin sitten Kankaanpään keskustaan. Deron mielestä tässä osuudessa ei ollut mitään erikoista, ainoastaan puheleva väkijoukko sai isomman reaktion aikaan sillä se huomasi tilaisuutensa tulleen ja taisi onnistua kaikilta saamaan rapsutuksia. Joten läpi mentiin ja Dero sai itselleen BH-tunnuksen lisäykseksi nimensä eteen.