Näyttelytön viikonloppu, no, suunnattiin sitten epäviralliseen näyttelyyn. Hetken harkinnan jälkeen nappasin Dumlen mukaan, Daco saa käydä ensin suihkun ja trimmipöydän kautta ennenkuin pääsee ihmisten katseltavaksi... Tällä kertaa suuntana oli Kokemäen hyväntekeväisyysmätsäri ja kiepattiin vielä Ulvilan kautta hakemassa Susanna ja Brenda-clumberi kyytiin.
             Pikku Brenda esiintyi hienosti isojen punaisten pentujen 2. sijalle. Sitten oli vuorossa Dumle joka oli aluksi aivan ihmeissään kun kehässä olikin edessä nättejä narttuja, nenä väpätti nopeaan tahtiin. Viime mätsärissä oltiinkin toukokuussa niin Dudu oli päässyt jo vähän unohtamaan mätsäreiden kisakumppanien ihanuuden. ;D Hetki saatiin odotella ennen pariarvosteluamme, jossa saimmekin vastaamme toisen kultaisen. Dumlella riitti vauhtia ja juostiin miljoonaa kehää ympäri kun menohaluja riitti, välillä piti kyllä (yrittää) himmailla kun meinas askelpituus kärsiä liiasta vauhdista. Seisomista harjoiteltiin vähän kaikilla tyyleillä, ihan kivasti löytyi taas malttia. Ja tuomaritäti oli kiva jolle Dudu olis mielellään muiskauttanut parit pusutkin. Pähkäilyn jälkeen tuomari ojensi meille hienon punaisen ruusukkeen (ns. punaisennauhan), kiva kun jokainen osallistuja sai noin hienon muiston mätsäristä!
              Punaistenkehässä Dumle esiintyi hienosti ja tuomari poimikin meidät neljän parhaan joukkoon. Sitten tuomari vielä kierteli katselemassa ja juoksutti yksitellen sekä pareittain, kunnes päätti sijoitusjärjestyksen. Lopulta Dumle kuulutettiin  punaisten ykköseksi, vautsi! Dumle lunasti paikan best in showhun jo kahdeksatta kertaa, ihan kelpo saavutus. Hetki saatiin odotella loppukilpailun alkua jossa kaikki kolme tuomaria kävivät koirat läpi. Dudulle sateli tuomareilta kehuja niin luonteesta kuin ulkonäöstä, ja Dumle tuttuun tapaansa esitteli kehuja vastaan hurmaushymyään ja keikutteli peppuaan. Tuomarit poimivat neljä jatkoon ja me kuuluimme siihen joukkoon. Pian juoksimmekin Dumlen kanssa mätsärin kahden parhaan kunniakierrosta pokaten BIS-2 sijan afgaaninvinttikoirapennun voittaessa. Viime viikonloppuna erkkarissa best in show-2 ja nyt mätsärissä, mikä superpoika tuo onkaan. ;))

Mätsärinpalkinnot olivat upeat: saimme mahduttaa autoon niin ruusukkeita, pokaalin, ruokatynnyrin, kaksi 15 kg ruokasäkkiä, repun, possunkorvia, luita kuin M&M lahjakortinkin. Kiitos järjestäjille ja tuomareille mukavasta mätsäristä! :) Enemmän ja vähemmän jäätyneinä lähdettiin kotiin pitkän mätsäripäivän jälkeen, Susannan hienoa "oikoreittiä" pitkin, hieman maisemareittiä ja rallipolkuja sisältyi siihen reissuun. Huomenna D-pojat saavat viettää vapaapäivää sillä lähden Riihimäen pentunäyttelyyn roudariksi.

------------------------------------

Niin ja mainittakoon nyt samalla että nyt on saatu aloitettua syksytreenit agilityn parissa. Molemmat pojat ovat päästelleet menemään radalla vauhdikkaasti ja puhtaasti, silloin kun ohjaaja on vaan hoitanut hommansa kunnolla ajatuksen kanssa. Vähän väliä on saanut yllättyä miten molemmat ovat suorittaneet radan haastavimmat kohdat onnistuneesti vaikka itse on aina rataantutustuessa tullut päiviteltyä miten tuosta ja tuosta kohdasta ei kyllä mitään tule...