Lauantaina parin tunnin yöunien jälkeen lähdettiin aamuhämärässä ajamaan kohti Jyväskylän kansainvälistä koiranäyttelyä. Oltiin perillä reilusti etuajassa (kerrankin niin päin) ja Dumlen kehään pääsyä jouduttiinkin odottamaan melkoisen kauan. Espanjalainen tuomarimme Rafael Espigares Martin ei osannutkaan englantia vaikka toisin oli ilmoittanut ja melkoisen myllerryksen se aiheuttikin, tuomari kun ei tiennyt Suomen näyttelysääntöjäkään. Kehäsihteerit tekivät parhaansa ja ymmärsivät tuomarin puheista ehkä puolet. Eikä paikalla rampanneesta väestä, näyttelyjärjestäjistä sun muista ollut oikein mitään apua kun kukaan ei osannut niitä kieliä mitä tuomari. Eli arvostelu voi olla siis aivan toisenlainen mitä tuomari on tarkoittanut, joten sitä ei pidä paljoa tuijotella tai arvostaa... Kaikesta tästä huolimatta näyttelypäivän saldo oli erittäin mukava ja seura tietenkin taas tasoltaan todella laadukasta. ;)) Päivä vaan venyi vähän pitkäksi kun kehä oli pari tuntia myöhässä aikataulusta.

Dumle esiintyi mukavasti eikä ollut moksiskaan tuomarin vähän rajummista tuomarointitavoista. Dudu sai erinomaisen ja muutaman muun erin saaneen joukosta valikoitui luokkansa ykköseksi. Kun viimein PU-kehä alkoi odotin lähinnä lämmintä kättä, mutta tuomari osoittikin meidät jatkoon. Mieleni teki tässä vaiheessa jo heittää kärrynpyöriä sillä neljän parhaan joukossa olleista vain Dumle sai vastaanottaa sertin! Duu olikin sitten PU-4 saaden ensimmäisen SERTinsä (eikä sitä jun sertiä kuten tuomari kuvitteli...)! Tuomarin kätellessä näkyi ensimmäinen hymyn tapainenkin hänen naamallaa, ehkä vuolaiden kiitoksieni takia. ;D Avoimessa kävin pyörähtämässä taas aluksi Paten kanssa mutta poika oli tänään melko mahdottomalla tuulella joten en halunnut ottaa tuloksesta vastuuta ja Taija sai viedä sen itse yksittäisarvosteluun ja siitä eteenpäin. :D Pn-kehä oli melkoinen fiasko tuomarin ymmärtämisvaikeuksien vuoksi mutta sitä onneksi sain seurata vain sivusta.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina vähän runsaampien yöunien jälkeen lähdimme Uuteenkaupunkiin, minä kuskina (ja isä vieressä opettamassa) ja Riikkakin uskalsi rohkeasti kyytiin. Näyttelypaikalla oltiin sopivasti ennen ja minäkin ehdein etsiä sopivan piilopaikan turistina olleen Dacon kanssa, mistä näkisin seurata kehää hyvin. Tänään kun oli Riikan vuoro esittää Duudeli. Se kun on mammanpoika, niin täytyi pysytellä näkymättömissä ettei Dumlelle kehässä iskiki yhtäkkiä kauhea ikävä. Tuomari Esko Nummijärvi mieltyi meidän poikaan kovasti ja suullisessa arvostelussaan (Esko kun antaa kaikista koirista suullisen palautteen yleisölle) kehui sitä maasta taivaisiin. Riikka ja Dumle saivat päivän lenkkiannoksen sillä arvostelu tapahtui lähinnä liikkeessä, joten kehää tuli juostua monen monta kertaa ympäri. Dumle sai ainoan erin junioriluokassa joten jälleen ERI1 ja PU-kehässä poimittiin jatkoon. Ravasin näkymättömissä edestakaisin aivan innoissani kun nelonen ja kolmonen oli jo sijoitettu. Kehässä kun juoksivat kahdestaan enään Dumle upean isoisänsä FIN MVA Häämörin Aikapommin "Indyn" kanssa. Ukki voitti tyttärenpoikansa oikeutetusti ollen hienosti ROP, ROP-vet ja vielä BIS-vet. Onnea Tiina ja Ari!! Dumle siis PU-2 SERT! Kun viimein riensin piilosta Dudun luo oli poika haljeta onnesta, en ollutkaan hylännyt sitä. ;) Ja sain aikamoisen pusumäärän ottaa vastaan.

"Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea, hyvä ryhtinen, hyvin kaunis uros. Erittäin kaunis pää. Pitkä kaula. Hyvä selkä. Hyvä häntä. Hyvät raajat. Rintakehä hyvä. Hyvät kulmaukset. Takaraajat lievästi ulospäin suuntautuneet.

"

Olisiko upeampaan viikonloppua voinut ollakaan, Dumle keräsi ensimmäiset kaksi SERTiään heti yhtenä viikonloppuna! Kiitos kovasti kaikille jotka olivat tänä viikonloppuna mukana iloitsemassa pojan menestyksestä. :)

dumle_1v_1.jpg
Dumle 2 x SERT