Dero kävi vuoden ensimmäisessä tokokisassaan jo tammikuun lopussa, jossa kuitenkin ohjaajan käskymokailun takia AVO2 154p. Mutta hienolla asenteella Derotin taas teki, olisi vaan ohjaajakin pitänyt itsensä yhtä hyvin kasassa loppuun asti.

13.3. Mentiin kokeilemaan uusiksi samassa hallissa. Hiukan haparointia parissa liikkeessä, mutta nyt saatiin sentään nollaton rivi aikaiseksi ja toinen AVO1 179p. Turhaa varmaan nyt tämänkään kokeen jälkeen sano että seuraavaa koetta varten kyllä treenataan, kerta taas sen enempiä treenaamattakin sujui ihan hyvin... Paitsi ehkä tuota kokeiden ongelmaliikettä, kaukokäskyjä, täytyy hiukan muistutella. Vaikka kyllähän sekin koepäivänäkin ennen ja jälkeen kisan sujui hienosti.

Dumle on nyt tämän vuoden puolella löytänyt uuden suosikkilajin itselleen, nomen. Liityttiin mukaan jo viime vuonna perustettuun treeniporukkaan jossa meidän kanssa treenaamaan kokoontuu lähes viikottain kolme muuta suunnilleen ikäistäni. Tässä kivassa tyttöporukassa ollaankin nyt säännöllisesti käyty opettelemassa nomeen kuuluvia kiemuroita ja Dumlesta on noussut esiin ihan uusia puolia.

Porukan innostamana vain muutaman treenikerran ollessa takana, osallistuttiin sitten jo mekin ensimmäiseen epäviralliseen nomekokeeseemme. 20.3. Ajeltiin Jämsään Talvinomeen viettämään kiva mutta pitkäksi venynyt päivä. Dumlen työskentelyyn olen tyytyväinen vaikka kauas niiden käyttölabukoiden suorituksista jäätiin, yllättäen. Lumihankeen oli muodostunyt selkeitä polkuja jotka sitten Dumlea vähän ärsyttivät hakuruudussa ollessaan. Kolme fasaania toi  ja ilokseni ei yhtään arponut millään niistä, se kun näki fasaanin tai ylipäätään tuon kokoisen linnun maalla ensimmäistä kertaa. Palautuksissa se tuli hitaasti keikuttaen takapuoltaan innoissaan inisten ja esitellen löytämiään upeita aarteita turhan ylpeästi, tuli sitten noottia hitaista palautuksista. Itselle se oli selvää että uutuudenviehätys niissä linnuissa kiehtoi, käskyttämällä se olisi sieltä varmasti nopeampaakin tullut mutta en nähnyt tarpeelliseksi alkaa ekassa kokeessa prässäämään sitä.

Hakuruudun jälkeen jonotettiin hetki seuraavalle rastille jossa oli ohjauksena linja ja kaksoismarkkeeraus ja niissäkin kaikki riistat fasaaneja. Eteenmenossa ei muuta ongelmaa kuin sitten taas se hitaammin palauttaminen. Kaksoismarkkeerauksessa ammuttaessa Dumle pysyi tarkkaavaisena paikoillaan ja sain sen katsomaan eteenpäin jotta näki heitot, katsekontakti kun on välillä ollut noissa tilanteissa häiritsevän voimakas. Tokana heitetyn haki ensin hienosti, ensimmäiseksi heitetynkin markkeerasi helposti mutta ei jostain syystä heti ottanutkaan sitä vaan kävi kiertämässä heittäjällä päin kunnes sitten takaisintullessaan nappasi sen matkalta. Pisteitä tuli 6+6+9 ja yhteistyöstä keskiarvo 7. Yhteensä 28/40p. ja sijoitus 27.
 

Näin muuten ollaan nautittu aurinkoisista kevätpäivistä ja vielä hetken kestävistä kurattomista keleistä. Pojat ovat päässeet taas useasti leikkimään useiden kultsukavereidensa kanssa. Nyt kun parin minuutin kävelymatkankin päästä löytyy etenkin Deron yksi lemppari painikaveri, kultsutyttö Nanna jonka omistaja onkin se syypää miksi ollaan nomen pariin ajauduttu. ;)

Näin keväällä onkin muuten taas alkamassa synttärikausi kun kaikki perheen nelijalkaiset sekä niiden omistaja vanhentuvat taas vuoden verran. Kuinkahan kilttejä synttärisankareita tänä vuonna lahjotaan.